SAVUDRIJA I UMAG

FOTO Koprivničanci, Đurđevčani i Križevčani izborili tenisku završnicu Sportskih igara mladih

Prvi ovogodišnji teniski turnir održao se na terenima Teniskog kluba Koprivnica.

10:29h
0
Foto: Plazma Sportske igre mladih

Prvi ovogodišnji teniski turnir Plazma Sportskih igara mladih održao se u petak i subotu na terenima Teniskog kluba Koprivnica.


Hrvatska pošta teniski turnir s više od stotinu natjecatelja bio je iznimno uzbudljiv. Mladi tenisači stigli su iz Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, a nastupalo se u tri kategorije za djevojčice i dječake: 2008. godište i mlađi, 2009. godište i mlađi i 2004. godište i mlađi.

Plasman na državnu završnicu koja će se u lipnju održati u Savudriji i Umagu izborili su Lucian Lacković (Đurđevac), Mia Robotić (Đurđevac), Gala Knežević (Koprivnica), Rea Šiljak (Koprivnica), Mario Matoić (Križevci) i Rian Bregović (Varaždin).

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u deset sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170 tisuća sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

čitam...