LJETO NA ZRINSKOM

FOTO Koprivničanci mjerenjem zdravlja i sportskim programom pokazali da brinu o sebi, Rakić: Akcije su izvrsne

Marija Petras, zaposlenica Belupa, kazala je kako na nutricionističkom savjetovalištu, u sklopu Ljeta na Zrinskom, nude mjerenje sastava tijela, određivanje tjelesne mase i sukladno rezultatima daju preporuke o prehrani.

20:19h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nova Belupova akcije mjerenja zdravlja naziva Živimo za zdravlje održana je danas u koprivničkom gradskom parku.

Koprivničanke i Koprivničanci su tijekom javnozdravstvene akcije mogli obavili različite preventivne zdravstvene preglede i saznati kakvo je njihovo opće zdravstveno stanje. Marija Petras, zaposlenica Belupa, kazala je kako na nutricionističkom savjetovalištu, u sklopu Ljeta na Zrinskom, nude mjerenje sastava tijela, određivanje tjelesne mase i sukladno rezultatima daju preporuke o prehrani. Kako bi to napravili, koriste se odgovarajućim uređajima.

Foto: Ivan Balija
Marija Petras // Foto: Ivan Balija

– Indeks tjelesne mase pokazatelj je stupnja uhranjenosti. Možemo vidjeti je li osoba pretila ili pothranjena, što je također slučaj. Moguć je i smanjeni indeks tjelesne mase, pa u skladu s time trebaju povećati unos hrane. Kod prekomjerne tjelesne mase moraju smanjiti unos hrane – objasnila je M. Petras, dodajući kako nude i odgovarajuće dijete.

Darko Rakić jedan je od građana koji su objeručke prihvatili akciju te provjerili u kakvome je stanju njihovo tijelo.

– Rezultati su pokazali da imam previše kilograma i da ih moram skinuti, što sam i znao, ali sada sam se uvjerio – kaže Rakić, dodajući.

Akcije su izvrsne, a trebale bi biti i češće – kratko dodaje.

Foto: Ivan Balija
Darko Rakić // Foto: Ivan Balija

Valja podsjetiti kako Belupo svake godine građanima omogućuje provjeravanje vlastita zdravlja. Tako je bilo i u travnju kada su organizirali čak deset različitih dijagnostičkih pregleda ili savjetovanja u novim, suvremenim mini ordinacijama.

Koprivničanke vježbale uz instruktoricu Jelenu Matijaško

Cjelokupnoj zdravoj akciji doprinijela je i Budi FIT zona koja ugošćuje instruktore pilatesa, aerobika i raznih drugih programa kako bi baš svi mogli s njima vježbati. Cilj ove zone je poticati stvaranje navike vježbanja i zdravog života, a pokrovitelj zone je Sportski centar CERINE. Danas je na redu bila instruktorica Jelena Matijaško i program naziva Pilates & new fit dance. Već za tjedan dana slijedi nova Budi FIT zona koju će voditi Ivan Vrkić.

Sudjelovanjem u dvjema akcijama, odnosno programima, Koprivnica je dokazala kako živi zdravo!

čitam...