28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TRADICIONALNO

FOTO Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić posjetio mališane rođene tijekom blagdana
F

No, prema riječima Ivice Stanišića, šefa Odjela ginekologije i opstetricije, dvije su trudnice pred porod pa se možda već i u poslijepodnevnim satima može očekivati prvo novorođenče Podravine i Prigorja u novoj godini

Ne propustite

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, sa svojim je zamjenicama, Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž, već tradicionalno, posjetio rodilje i novorođenčad u koprivničkom rodilištu te ih prigodno darivao.

U koprivničkom rodilištu, u novogodišnjoj noći nije bilo poroda, a posljednja beba u prošloj godini rođena je u subotu, 30. prosinca.

No, prema riječima Ivice Stanišića, šefa Odjela ginekologije i opstetricije, dvije su trudnice pred porodom pa se možda već i u poslijepodnevnim satima može očekivati prvo novorođenče Podravine i Prigorja u novoj godini. Tom prilikom, dr. Stanišić se osvrnuo na broj poroda lani.

– U 2017. godini mali smo 794 poroda, dok ih je 2016. bilo 837. Svake godine broj proda pada, nažalost. Nekad je naše rodilište bilo mjesto gdje se rađalo više od 1000 djece. Tako je u cijeloj državi, pa i kod nas – kazao je dr. Ivica Stanišić.

Prisutan je bio i dr. Mato Devčić, ravnatelj bolnice, koji je istaknuo da je vodstvo bolnice predvidjelo niz aktivnosti u smislu ulaganja u infrastrukturu, edukaciju kadrova i otvaranje novih radnih mjesta.

– Bitno je reći da smo pokrenuli niz projekta koji će to omogućiti i  na tome ćemo ozbiljno ustrajati. Bolnica je unazad 10-ak godina povisila kvalitetu boravka trudnica u bolnici, no ne možemo biti zadovoljni s obzirom da broj poroda pada pa ćemo imati jedno ulaganje koje će unatoč trendu smanjenja broja poroda, poboljšati kvalitetu boravka u rodilištu – kazao je dr. Devčić.

– Imamo taj trend pada poroda, no ipak nas veseli porast broja stanovnika te smo s jedne strane veseli i optimistični. No, Koprivnica ne može rasti i biti snažna ako to dolazi najvećim dijelom zato što nam se prazne sela, stanovnici dolaze u Koprivnicu. To je nešto na što će prije svega politika morati dati odgovor, ali to nije politika koja se može vezati uz jednu vladu, jednu političku opciju, jednog gradonačelnika, jednog premijera… To je politika oko koje će morati postojati širi društveni konsenzus da konačno razmislimo i odlučimo što želimo s ovom zemljom i ovim društvom – zaključuje gradonačelnik Jakšić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×