USUSRET OBILJEŽAVANJU

FOTO Koprivnički ratni zapovjednici svečano primljeni kod gradonačelnika: Zbog vas je Hrvatska danas slobodna zemlja

U ime ratnih zapovjednika obratili su se Dragutin Kralj, Miroslav Blažek Kina, Juraj Grobenski i Damir Vuković.

18:44h
0
Foto: Grad Koprivnica

Obilježavanje 28. obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici te Dan koprivničkih branitelja bili su povod današnjeg svečanog prijema za koprivničke ratne zapovjednike koji je priredio gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić.

Okupljeni su se prisjetili ratnih dana i kolega suboraca te ukazali na probleme s kojima se susreću i aspekte koje bi valjalo poboljšati u korist Koprivničanaca.

– U svoje osobno, u ime Grada Koprivnice kao institucije te svih naših građana, čestitam vam Dan koprivničkih branitelja. Zahvalni smo vam na velikom doprinosu u Domovinskom ratu. Zbog vas je Hrvatska danas slobodna zemlja u punom smislu riječi. Sretni smo što na direktan način, razaranja infrastrukture, nismo osjetili ratne strahote, što je jako puno značilo i za daljnji razvoj gospodarstva i života u samoj Koprivnici. Mnogo nam značite vi osobno, kao i udruge kroz koje djelujete te se nadam da će ovakva okupljanja postati jedna vrsta tradicije da pokažemo zajedništvo s kojim ćemo ići u bolju budućnost – izjavio je Jakšić, a prenijele stranice Grada.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal podijelio je svoja iskustva, a prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnik Dario Jembrek. U ime ratnih zapovjednika obratili su se Dragutin Kralj, Miroslav Blažek Kina, Juraj Grobenski i Damir Vuković, dok su prisutni bili i Ivica Jurenec, Nenad Barić, Željko Capić, Stanislav Lovković , Ivica Zgrebec i Robert Vulić.

čitam...