-2.6 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podjela božićnica

FOTO Koprivnički umirovljenici došli po svojih 200 kuna, Mira: Zbog malih mirovina često se osjećamo se kao građani drugog reda, a ovaj novac dobro će doći za žaruljice i unučad
F

Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za mjesec listopad 2022. godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2.300 kuna

Ne propustite

Podjele božićnica umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine s područja Koprivnice, koja se nekoć pojavila kao dobra ideja, prerasla je u lijepu tradiciju i nastavila se i ove godine.

- Oglas -

Koprivnički umirovljenici danas su, tako, pohitali u Dom mladih po svoje božićnice, a u Gradu su za tu svrhu u ovo blagdansko vrijeme osigurali 500 tisuća kuna. Očekuju da će obuhvatiti 1500 umirovljenika i 500 korisnika osobne invalidnine.

– Osjećaj je podijeljen. S jedne strane jako smo ponosni na Koprivnicu, jer je jedan od rijetkih gradova, općina i županija koji ima model božićnica i uskrsnica za umirovljenike i korisnike osobne invalidnine, ali s druge strane ostaje veliki žal što uopće ima ljudi kojima je potrebna takva pomoć. Vjerujem da se bar na ovaj način možemo malo prisjetiti i uljepšati blagdane svima onima koji su se godinama odricali, radili i stvarali naš grad – kazao je prilikom dodjele gradonačelnik Mišel Jakšić.

- Oglas -

Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za mjesec listopad 2022. godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2.300 kuna, odnosno 305,26 €. Iako svota nije velika, puno im znači.

– Malo popravi budžet. Zadovoljan sam s iznosom, možda lampice kupim za bor, ne znam ni sam na što ću potrošiti. Naravno da čovjeka takva gesta razveseli, kad dobije na poklon – rekao nam je umirovljenik Zvonimir Đuran.

Mira Đurkan, koja u kućanstvu živi sa suprugom, također je stigla po svojih 200 kuna.

– I jedan i drugi imamo ispod 2300 kuna mirovine. Mislim da bi bilo bolje da svi imamo veće mirovine, pa da toga niti ne treba, jer mi se čini da se osjećamo kao građani drugog reda. Hvala i za ovih 200 kuna Gradu Koprivnici, jer nam to pomogne. Potrošit ću za žaruljice za bor i možda još koju sitnicu – otkrila je Mira koja će dijelom iznosa razveseliti i četvero unučadi.

Božićnice
Foto: Ivan Balija

Spomenimo da se božićnice se mogu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2022. godine, u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10 prema sljedećem rasporedu:

Danas do 13 sati umirovljenici čija prezimena počinju slovima  od A do F
06.12. (utorak) – od 8 do 13 sati prezimena od slova G do J
07.12. (srijeda) – od 8 do 13 sati prezimena od slova K do M
08.12. (četvrtak) – od 8 do 13 sati prezimena od slova N do R
09.12. (petak) – od 8 do 13 sati prezimena od slova S do Ž

Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće biti u mogućnosti podići božićnicu prema navedenom rasporedu, moći će se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, prizemlje, soba br. 2, u periodu od 12. do 16. prosinca 2022. godine, svakim radnim danom od 9 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2022. godine.

Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Božićnice
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

trakavica

Novi šok! Hrvatski posvojitelji zaustavljeni na izlasku iz Zambije

Nakon što je prekinut sudski postupak i Hrvatima zarobljenima u Zambiji naloženo je da napuste zemlju u roku od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti