22.9 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DAN IZVIĐAČA

FOTO Koprivničkim izviđačima dodijeljeni pokloni na prijemu u Gradskoj vijećnici
F

Osnovci i srednjoškolci su nam najzastupljeniji članovi. Priključuju nam se u drugom razredu osnovne škole, kad su već dovoljno odrasli da samostalno bilježe i rješavaju određene zadatke, a završavaju otprilike nakon upisa na fakultet. To nam je trenutno nepremostivi problem, ali nastavak školovanja je ipak najvažniji, rekao je predsjednik Odreda izviđača "Kamengrad" Renato Sremec.

Ne propustite

Kako se Dan izviđača svake godine obilježava 19. svibnja, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž priredila je prijem za delegaciju Odreda izviđača “Kamengrad” iz Koprivnice.

– Jako smo zadovoljnji s projektima na kojima radite i načinom na koji ih prezentirate. Isto tako veseli nas činjenica da oko sebe okupljate mlade ljude i zajedno kreirate nove sadržaje. Zajedništvo dam je danas potrebnije više nego ikada, a vi ste jedna od važnijih poveznica našeg društva – kazala je zamjenica gradonačelnika Ostriž.

Odred izviđača “Kamengrad” postoji organizirano od 18. travnja 1991. godine, a trenutno broji četrdesetak članova. Aktualni predsjednik i starješina je Renato Sremec.

– Osnovci i srednjoškolci su nam najzastupljeniji članovi. Priključuju nam se u drugom razredu osnovne škole, kad su već dovoljno odrasli da samostalno bilježe i rješavaju određene zadatke, a završavaju otprilike nakon upisa na fakultet. To nam je trenutno nepremostivi problem, ali nastavak školovanja je ipak najvažniji – rekao je Sremec.

Izviđači svake godine odlaze na mnogobrojne izlete, a već nekoliko godina svakog ljeta odlaze na logorovanje na Olib.

– Prvenstveno nam se Olib sviđa što je malo izoliran od svega i nema prometa te stoga djeci i svima ostalima nudi veliku sigurnost. Na logorovanju djeca uče o flori i fauni primorskog kraja, a pomažući mještanima u jednostavnim poslovima uključuju se u život lokalne zajednice – kazao je Sremec.

Novoizabrani dopredsjenik Saveza izviđača Hrvatske Siniša Ivanković, član Izviđačkog odreda “Kamengrad”, predstavio je ukratko nove projekte Saveza.

– Kako bismo na neki način zainteresirali iI privukli nove članove, organizirat ćemo u lipnju Šatorijadu. Građani će imati priliku prespavati u šatoru uz logorsku vatru. Sa sobom će jedino morati ponijeti omiljenu dekicu i jastuk, a ako u bilo kojem trenutku osjete nelagodu ili im se jednostavno ne dopadne ovo iskustvo, mogu otići kući u bilo koje vrijeme bez ikakvih obveza. Isto tako za vrijeme trajanja Renesansnog festivala održat će se regionalni susret voditelja, a bitno je napomenuti da sudjelujemo u nacionalnom projektu “Boranka”, volonterskom pošumljavanju opožarenih područja Dalmacije – rekao je Ivanković.

Grad Koprivnica u svojim dugoročnim planovima ima za cilj što više zazeleniti područja oko novogradnji, stvarajući tako nove parkove i zelene trgove, pri čemu Grad izviđače vidi kao partnere u provođenju aktivnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×