31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PREDSTAVLJANJE IMENA

FOTO Koprivničko-križevački HDZ predao listu kandidata za Županijsku skupštinu, Sobota: Pokrili smo sve općine i gradove
F

Posebice ih veseli, istaknuo je saborski zastupnik i predsjednik županijskog ogranka HDZ-a, što u pojedinim općinama nastavljaju suradnju s Mrežom.

Ne propustite

Županijski odbor HDZ-a Koprivničko-križevačke županije danas je, ispred stranačkih prostorija u Koprivnici, predstavio listu kandidata za Županijsku skupštinu. Točnije, listu je predstavio saborski zastupnik i njezin nositelj Darko Sobota uz kojega su bili potpredsjednici županijskog ogranka Damir Felak, načelnik Gole Stjepan Milinković, načelnik Svetog Petra Orehovca Franjo Poljak, kao i načelnica Hlebina Božica Trnski, načelnica Đelekovca Štefica Sirutka, načelnik Peteranca Krešimir Matijašić, načelnik Virja Mirko Perok, načelnik Kloštra Podravskog Siniša Pavlović pa i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Križevci Mato Devčić.

– Kao što smo najavili na zadnjoj konferenciji, HDZ za članice i članove Županijske skupštine nastupa sama. Listu smo koncipirali na način gdje se iz imena i prezimena vidi da je akcent stavljen na nas dužnosnike i posebice na načelnice i načelnike općina. Takav se koncept pokazao uspješnim prije četiri godine. Ali, zapravo, to su članice i članovi koji su nositelji aktivnosti na području Koprivničko-križevačke županije, Podravine i Prigorja. Određeni akcent na tu listu daju i naši kandidati u gradskim središtima – rekao je Sobota, nastavivši kako mu je drago što su s njima Franjo Marković, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Koprivnice, zatim Devčić kao kandidat za gradonačelnika Križevaca te Željko Turbelija, kandidat za gradonačelnika Đurđevca.

Foto: Marko Dedić
Foto: Marko Dedić

Posebice ih veseli, istaknuo je Sobota, što u pojedinim općinama nastavljaju suradnju s Mrežom.

– Mreža u pet-šest općina podupire kandidate HDZ-a, dok HDZ podupire kandidata Mreže u jednoj općini – izjavio je Sobota, podsjetivši kako su imali predstavljanje i potpisivanje sporazuma s kandidatom Mreže Darkom Korenom i zamjenikom Ratimirom Ljubićem.

Foto: Marko Dedić
Nakon konferencije za medije, županijskom izbornom povjerenstvu predali su listu kandidata za Županijsku skupštinu // Foto: Marko Dedić

– Naše ambicije, naša opredjeljenja i planovi u iduće četiri godine vezane su isključivo na ravnomjeran razvoj jedinica lokalne samouprave, njih 25 na području naše županije. Dakako, u suradnji s Vladom RH, ministarstvima, posebice kada govorimo o povlačenju sredstava EU fondova. Ono što se vidjelo u proteklom periodu, a što se događa ovih dana te smo gotovo sigurni da će se dogoditi u periodu od naredne četiri godine, jest povlačenje novca koje ime upečatljiv dojam, posebice u općinama naše županije – govorio je Sobota.

Nakon konferencije za medije predali su listu županijskom izbornom povjerenstvu.

– Poznato je kako više nema 41 člana Županijske skupštine, već je smanjeno na 37. Ali, HDZ je pokrio sve općine i gradove naše županije, iz svih općina i gradova dolaze predstavnici HDZ-a. Preporuka Državnog izbornog povjerenstva nije nam izazvala prepreke, već su te prepreke zadovoljene za oba spola – zaključio je Sobota.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Informacije na linku

Kreće gradnja magistralnog vodovoda kroz podravsku općinu, poljoprivredna polja bit će prekopana

U Općini Novigrad Podravski doznajemo kako su Koming Koprivnica i Vodne Usluge Bjelovar sklopili ugovor o gradnji novog magistralnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×