28.5 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBILAZAK OPĆINE

FOTO Koren i Ljubić u Molvama posjetili crkvu i samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije te obišli gradilište budućeg Pastoralnog centra i Doma za starije
F

Vjerujem kako će izgradnja Doma za starije osobe i Pastoralnog centra u sklopu ovog nadaleko poznatog svetišta uvelike doprinijeti još većem uključivanju starijih u zajednicu, ali i daljnjem duhovnom rastu svih stanovnika naše županije, rekao je Darko Koren.

Ne propustite

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u utorak, 25. svibnja, u Molvama su posjetili crkvu i samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo te obišli gradilište Pastoralnog centra “Oaza Bezgrešne” i Doma za starije osobe “Punina života”.

Dočekali su ih načelnik Općine Zdravko Ivančan i župnik fra Zdravko Tuba koji je goste proveo kroz crkvu Blažene Djevice Marije podsjetivši kako je prošle godine obilježena 550. obljetnica od nastanka gotičkog kipa Majke Božje koji se štuje u Molvama te kako je uz tu prigodnu obljetnicu uz svetište započela i gradnja Pastoralnog centra.

Izgradnja pastoralno-duhovnog centra koji će se koristiti za duhovne obnove i susrete djece, mladih, obitelji i starijih osoba nužnost je s obzirom da se konstantno povećava broj hodočasnika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja koji otkrivaju molvarsko Marijino svetište, pojasnio je fra Tuba.

Foto: kckzz.hr

Samostan u suradnji s Općinom i Županijom, dodao je fra Tuba, krenuo je i u realizaciju projekta izgradnje Doma za osobe starije “Punina života” koji će također biti smješten uz svetište, a njime će se poboljšati kvaliteta života mještana treće životne dobi.

Riječ je o projektu kojeg je Samostan u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i Općinom Molve prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je odobrilo financiranje u punom iznosu. Fra Tuba je zahvalio Županiji i Općini na svesrdnoj pomoći te istaknuo kako će starijim osobama kroz razne sadržaje omogućiti ispunjavanje svih potreba u zajednici.

Župan Koren naglasio je važnost koji će spomenuti projekti imati u podizanju standarda i kvalitete života na području općine, ali i za promociju Općine Molve i Koprivničko-križevačke županije, razvoj kontinentalnog i vjerskog turizma te očuvanje bogatstva kulturne baštine.

Foto: kckzz.hr

– Vjerujem kako će izgradnja Doma za starije osobe i Pastoralnog centra u sklopu ovog nadaleko poznatog svetišta uvelike doprinijeti još većem uključivanju starijih u zajednicu, ali i daljnjem duhovnom rastu svih stanovnika naše županije. Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji tijekom godina, Županija će i dalje biti partner i podrška u projektima kako bi zajedničkim snagama poboljšali život stanovnika na ovim prostorima – rekao je Koren.

Načelnik Ivančan također je zahvalio Županiji na suradnji i pomoći dodavši kako će se ovim kapitalnim projektima zaokružiti značajan razvojni ciklus koji se na području općine provodi u posljednjih nekoliko godina. Obilazak, kojem su prisustvovali i pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te predstavnik izvođača radova direktor tvrtke Bistra Krešimir Habijanec, završio je razgledavanjem nove multimedijalne dvorane u sklopu rekonstruiranog društvenog doma, odnosno kulturnog centra Molve.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radovi

Sutra neće biti vode u jednoj koprivničkoj ulici, stanari mogu do cisterne

Sutra prijepodne u Ulici Ivana Mažuranića u Koprivnici neće biti vode. Javljaju to iz Koprivničkih voda, a razlog su radovi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×