25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Posjet đurđevađkoj tvrtki Bauwerk Boen

FOTO Koren: Mnogi će Podravci ovdje pronaći svoje radno mjesto
F

Nakon sastanka, krenulo se u obilazak proizvodnih hala, gdje je županu i suradnicima predstavljena postojeća infrastruktura, strojevi te način proizvodnje, kao i očekivane promjene nakon dovršetka ulaganja.

Ne propustite

Na poziv novih vlasnika bivše đurđevačke tvrtke Haas Dom, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota boravili su u radnom posjetu tvrtki Bauwerk Boen u Đurđevcu.

Vlasnici, koji su krajem prošle godine posjetili Županijsku upravu, županu i suradnicima predstavili su nove planove i proizvodnju te kazali kako ih je u Đurđevac privuklo 20-godišnje iskustvo bivše tvrtke u drvnoj industriji, pristup visoko kvalitetnim hrastovim trupcima te dugoročni ugovor s Hrvatskim šumama koji im daje stabilnost u poslovanju.

Posjet je bio i prilika za najavu velike investicije o kojoj je govorila direktorica Željka Dolenec Čižmešija, istaknuvši kako su novi vlasnici prepoznali kvalitetu bivšeg portfelja i važnost ulaganja u novi te kako će investicija zahvaljujući suvremenim tehnologijama omogućiti proizvodnju od 2.5 milijuna kvadrata parketa godišnje.

– Takav zahtjevan proces traži ne samo dodatan broj ljudi, nego i njihovu edukaciju na svim razinama. Otvorenje polovice prve faze očekuje se 14. rujna, zatim slijede završni radovi te ulazak u drugu fazu koja se odnosi na proširenje proizvodnje –  kazala je direktorica Čižmešija te dodala kako će u 2017. godini zaposliti 108 radnika.

Župan Darko Koren podsjetio je na dugogodišnju tradiciju drvne industrije u Županiji te je izrazio zadovoljstvo što je Haas preuzela jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru. Naglasio je važnost zapošljavanja u okviru ulaganja u proizvodnju kazavši kako će mnogi Podravci ovdje pronaći svoje radno mjesto te je pohvalio investicija koja je dokaz zdrave i pozitivne poduzetničke klime u Županiji.

– Kroz najavljenu investiciju moći ćemo vidjeti najsuvremeniju proizvodnju u drvnoj industriji, a posebno je važno što je lokacija tvrtke u Đurđevcu, u kojemu je proizvodna aktivnost posljednjih deset godina bila u padu te će ovakav projekt doprinijeti revitalizaciji kraja i promijeniti trendove na bolje – dodao je Koren.

Vlasnicima i direktorici Čižmešija zaželio je puno uspjeha u realizaciji investicije te daljnjem poslovanju, istaknuvši kako im Koprivničko-križevačka županija stoji na raspolaganju za svu moguću podršku, posebno što se tiče pripreme dokumentacije i dozvola.

Nakon sastanka, krenulo se u obilazak proizvodnih hala, gdje je županu i suradnicima predstavljena postojeća infrastruktura, strojevi te način proizvodnje, kao i očekivane promjene nakon dovršetka ulaganja.

Tvrtka Bauwerk Boen vodeći je europski isporučitelj dvoslojnog parketa, odnosno proizvoda visoke kvalitete, a obuhvaća tržište Švicarske, Njemačke, Austrije, skandinavskih zemalja te Sjedinjenih američkih država, a otvorili su i podružnicu u Kini. Svoje proizvodne pogone imaju u Litvi i Švicarskoj te im je upravo Hrvatska treća zemlja u kojoj će nastaviti s proizvodnjom. Što se tiče investicije, u 2017. godini planiraju uložiti 8 milijuna eura, u 2018. još četiri, a od 2019. do 2021. ukupno 10 milijuna eura u modernizaciju tehnologije i nove proizvodne pogone.

Današnjem radnom posjetu, uz župana i zamjenika Sobotu, prisustvovali su voditelj Odjela za ljudske resurse tvrtke Michael Kummer, izvršni direktor Christian Koch, direktorica Željka Dolenec Čižmešija sa suradnicima, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×