16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predstavljena Mreža nezavisnih lista

FOTO Koren u Mreži želi imati kandidate za 15 načelnika i donačelnika općina te gradonačelnika Križevaca, dok bi Flajs mogao u utrku za Koprivnicu
F

Ne propustite

Očekujem isti rezultat kao na prošli izborima, samo ne s imenom HSS-a, očekujem pobjedu, rekao je Darko Koren.

Župan Darko Koren danas je predstavio plan i ljude s kojima namjerava izaći na lokalne izbore u svibnju u sklopu nove političke platforme koja je nazvana Mreža nezavisnih lista.

Riječ je većinom o bivšim članovima HSS-a koji su istupili iz stranke nezadovoljni smjerom u kojem ju predsjednik Krešo Beljak vodi. Uz Korena je 12 dosadašnjih predsjednika HSS-ovih općinskih i gradskih organizacija, i to Kloštra Podravskog (Branko Špiranec), Ferdinandovca (Vjekoslav Maletić), Novog Virja (Željko Šantić), Rasinje (Krunoslav Belaj), Đelekovca (Ivica Jurišić), Legrada (Ivica Gabaj), Sokolovca (Helga Jug), Hlebina (Božo Bošnjaković), Kalnika (Božidar Kovačić), Gornje Rijeke (Ivica Srbljinović), Svetog Petra Orehovca (Dragutin Matus) i Križevaca (Tomislav Katanović), ali i predstavnici drugih općina, primjerice Koprivničkih Bregi (Đurđica Mustaf) i Koprivničkog Ivanca (Ivica Petričević).

Župan je iznio planove za lokalne izbore u kojima žele osvojiti politički prostor u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

– Koncept se zasniva na tome da ćemo imati kandidate u najmanje 15, a možda i 20 općina, za izvršne funkcije poput načelnika i zamjenika načelnika, a oni će biti i nositelji nezavisnih lista. Planiramo da oni budu i na listi za Županijsku skupštinu. To će biti ljudi koji jesu u strankama, ali i ne moraju biti. Cilj je i osnovati stranku, ali ona je manje bitna i potrebna je samo iz tehničkih razloga – objasnio je Koren.

Osim načelnika i zamjenika načelnika općina, Mreži je cilj imati i gradonačelnika, a to će prije svega pokušati u Križevcima gdje će njihov kandidat na izborima biti Tomislav Katanović. Koren je također napomenuo da se i u Đurđevcu vode razgovori oko mogućeg kandidata, a u vezi Koprivnice situacija još nije sasvim jasna, no moguće je da to bude donedavni HSS-ovac Miljenko Flajs.

– Mislim da je još prerano o tome razgovarati, no neću reći ni da ni ne – kratko je komentirao Flajs.

Osim bivših HSS-ovaca, Korenu je cilj da okupi i nove ljude, pa i one koji se dosad nisu bavili politikom.

– Želja nam je da ovo proširimo na nove ljude, nove ideje i novu energiju. Želimo ljude neopterećene prošlošću i one koji se nisu bavili politikom, kao što ja kažem, one koji su pametniji i sposobniji od mene. To je jedini način da napravimo iskorak – smatra on.

Kroz Mrežu nezavisnih lista županu je cilj ponuditi svojevrsnu suprotnost u političkom djelovanju onome što, prema njegovim riječima, predstavlja današnji HSS.

– To će biti slobodniji pristup politici, poučeni načinom na koji se vodi HSS, gdje nema demokracije, gdje se izbacuju članovi koji se ne slažu s vodstvom. Ne želimo takvu klimu. Ovdje smo svi prijatelji, surađujemo na osobnoj razini i jedinstveni smo u našoj ideji – rekao je župan.

Na predstojećim lokalnim izborima računa na podršku HDZ-a, no ističe da za koaliciju treba pričekati odluku ovdašnjeg vodstva te stranke. Što se tiče rezultata, za njega tu nema dvojbe.

Foto: Matija Gudlin

– Očekujem isti rezultat kao na prošli izborima, samo ne s imenom HSS-a, očekujem pobjedu. Isto tako mislim da će HDZ postići bolji rezultat nego na prošlim izborima, sukladno događanjima na državnoj razini – predviđa Koren.

Zamjenik gradonačelnika Križevaca Tomislav Katanović pojasnio je zašto su odlučili podržati župana u njegovom novom projektu.

– Naša županija vrlo je različita, sjedinjuje i Podravinu i Prigorje. Darko Koren je jedini kandidat za župana čija se retorika ne zasniva na razdvajanju županije, nego na spajanju, zato ga i podržavamo – izjavio je Katanović.

Župan procjenjuje da je 1500-2000 članova dosad istupilo iz županijskog HSS-a, odnosno i više od polovice. Nisu svi dosad pristupili Mreži, no može se očekivati da će s početkom djelovanja ove platforme pristupiti još njih, kao i neke druge javne osobe s čijim imenima Koren u ovom trenutku nije želio izlaziti u javnost.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×