12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POSJET

FOTO Koren u đurđevačkim srednjim školama: Želimo stvoriti još modernije strukovno obrazovanje
F

Županijsko vodstvo ističe kako je ove godine planirana izrada projektne dokumentacije za dogradnju đurđevačke gimnazije.

Ne propustite

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek posjetili su Strukovnu školu te Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu čiji su ih ravnatelji Darko Špoljar i Tomislav Ostojić dočekali. Predstavili su školske aktivnosti te novouređeni multifunkcionalni laboratorij za predmete STEM područja koji će učenicima omogućiti fleksibilniji rad i stjecanje novih znanja, poručuje županijsko vodstvo.

Ravnatelj Ostojić kazao je kako su radovi vrijedni 130.000 kuna. Postavljene su nove instalacije i podovi, nabavljen je namještaj za laboratorijski i predavački dio te namještaj za mini laboratorij u kabinetu za nastavnike.

– Veliku pažnju poklanjamo školama kojima smo osnivač, ne samo osiguravanjem materijalnih uvjeta, već i podrškom u stvaranju okvira za izvrsnost naših učenika kroz županijski Centar izvrsnosti koji smo prošle godine otvorili i u Đurđevcu. U vašim se školama vidi veliki napredak, veseli nas što izvrsno surađujete i što ste velikim trudom na neki način postali i perjanice sredine u kojoj djelujte. Kroz obrazovanje se može mnogo toga napraviti, a vi ste u potpunosti opravdali očekivanja i u Županiji ćete i dalje imati svu potrebnu podršku za daljnji razvoj – rekao je Koren.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Koren: “Sve će ovo, uvjeren sam, dati jedan novi zamah u razvoju strukovnog obrazovanja na đurđevačkom području.”

Dotaknuo se i projekta županijskog Centra kompetentnosti u kojemu, kao partner, sudjeluje đurđevačka Strukovna škola.

– Želimo stvoriti još modernije strukovno obrazovanje kako bismo mladim generacijama koje se odluče za strukovna zanimanja osigurali dobre temelje za daljnji razvoj te ih pripremili za tržište rada. Projekt županijskog Centra kompetentnosti sveukupno iznosi 28 milijuna kuna od čega će se osam milijuna kuna uložiti u Strukovnu školu Đurđevac. Uz šest milijuna kuna iz europskih fondova, Županija je dodatno osigurala dva milijuna kuna, čime će se rekonstruirati i dograditi pet praktikuma iz područja robotike, automatizacije, programiranja i mrežnih tehnologija, a nadogradit će se i automehaničarski praktikum te učionice i kabineti za nastavnike. Sve će ovo, uvjeren sam, dati jedan novi zamah u razvoju strukovnog obrazovanja na đurđevačkom području – smatra župan.

Županijsko vodstvo ističe kako je ove godine planirana izrada projektne dokumentacije za dogradnju đurđevačke gimnazije, a kojom bi se trebalo dograditi šest učionica i rekonstruirati dio škole s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×