24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U MUZEJU

FOTO Kraj godine Đurđevčani obilježili prigodnim domjenkom, gradonačelnik Janči prezentirao brojne ovogodišnje uspjehe
F

Svjedoci smo brojnih pozitivnih pomaka i pokazatelja, koji su znak da ne moramo strahovati, grad Đurđevac će se nastaviti razvijati i sigurno će gospodarski napredovati - rekao je Lacković

Ne propustite

U Velikom salonu Muzeja Grada Đurđevca organiziran je prigodni Božićni domjenak i druženje za kraj uspješne godine. Na domjenak su bili pozvani vijećnici Gradskog vijeća, ravnatelji gradskih ustanova, direktori komunalnih poduzeća, ravnatelji obrazovnih ustanova, predsjednici i članovi mjesnih odbora, predsjednici i članovi udruga, kulturni amateri, predsjednici sportskih klubova, počasni građani, suradnici i poslovni partneri.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ukratko je okupljenima prezentirao proteklu godinu i najavio sljedeću naglasivši kako sljedeće godine Đurđevac očekuje rekordno visoki proračun od 135 milijuna kuna te kako se velika sredstva povlače iz Europskih projekata, a sve na dobrobit svih stanovnika Đurđevce.

– Naš proračun pokriva sve segmente razvoja našega grada, od projekata za naše najmlađe do projekata za naše najstarije sugrađane. Iduća godina će biti u znaku završetka projekata iz socijalnog segmenta. Nedavno smo svečano otvorili zgradu Maloga princa, završit će se radovi na Centru za osobe s invaliditetom te nova zgrada Centra za socijalnu skrb Đurđevac namijenjena djeci bez odgovarajuće socijalne skrbi, a pripremamo i nove projekti iz istog segmenta. Zastupljeni su i brojni infrastrukturni projekti, u proljeće kreću radovi na trgu, prate se radovi na Aglomeraciji u gradu i u prigradskim naseljima, radi se plinifikacija i mala komunalna infrastruktura koja je preduvjet da bi ljudi ovdje ovdje ostali živjeti i da bi ovdje zasnivali svoje obitelji – rekao je gradonačelnik.

– Sve to ne bi bilo moguće bez naših udruga i njihovih članova jer sve ovo što radimo radimo u suradnji s njima, zato velika hvala svima vama koji sudjelujete u radu Grada i u životu naše zajednice kroz brojne aktivnosti. Ponosan sam i na razvoj gospodarstva na području našega grada i na otvaranje novih radnih mjesta. Hvala vam svima na suradnji, sve najbolje povodom nadolazećih blagdana, želim vam da ih provedete u miru u krugu obitelji i da zajedno s nama stvarate novi život u našemu gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća naglasio je kako je aktualna godina bila prepuna izazova.

– Ova godina je obilježena nizom aktivnosti kojima nastojimo ograničiti utjecaj općeg porasta cijena i cijena energenata na usluge koje pruža naš grad svim našim korisnicima od komunalnih do javnog sektora, vrtića, škole i svega onoga što zapravo čini i stvara standard u jednoj zajednici. Treba unaprijed razmišljati o budućnosti, a svi oni projekti u koje ulažemo su zapravo za budućnost grada i prigradskih naselja, ali i šireg okruženja, jer razvoj Đurđevca donosi razvoj okolnih općina- rekao je predsjednik.

– Svjedoci smo brojnih pozitivnih pomaka i pokazatelja, koji su znak da ne moramo strahovati, grad Đurđevac će se nastaviti razvijati i sigurno će gospodarski napredovati. Rad udruga i rad sviju o kojima ovisi društveni i javni život našega grada je takav da se niti jedan prijedlog ili inicijativa ne odbija, za njih uvijek ima prostora i sluha kod nas. Želim vam svima blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu te da blagdane provedete u okrilju obitelji  – istaknuo je Lacković.

Večer su svojim nastupom i božićnim pjesmama uveličale Đurđevčice.

Dodajmo kako su svi uzvanici za kraj dobili veliki zidni kalendar za nadolazeću 2023-ću godinu sa tematikom vezanom uz bogatstva i posebnosti naše prirodne baštine Đurđevačkih pijeska, Park šume Borik, a svaki je mjesec pod budnim okom naših najpoznatijih stanovnika iz Hrvatske Sahare proizišlih iz ruku Andreje Živko.

Kako izgleda novi gradski kalendar možete pogledati OVDJE.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×