16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisivanje ugovora

FOTO Kreće izgradnja đurđevačkog Poduzetničkog inkubatora, Lacković: Đurđevac polako dobiva konture i izgled jednog modernog grada
F

Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Ne propustite

Sala sv. Jurja u đurđevačkoj utvrdi Stari grad ugostila je danas svečano potpisivanje ugovora za izgradnju zgrade Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu. Izvođač radova bit će Bistra d.o.o. koja s radovima kreće u što kraćem roku. Predviđen završetak radova jest jesen 2019. godine kada se očekuje da zgrada bude spremna za korištenje.

Izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu je projekt vrijedan je 8.802.007 mil. kn, a sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8.616.953 mil. kn.

Projekt je prijavljen u prosincu 2016. godine, moram biti iskren i reći da je to projekt mojeg prethodnika Željka Lackovića, a nama je sada da ga provedemo. Predviđeno je preko 10 milijuna kuna za infrastrukturu, to će dodatno pokrenuti pozitivan trend koji se osjeti u gospodarstvu u Đurđevcu. Sve više zapošljavamo, vraćaju nam se institucije u Đurđevac i s toga aspekta možemo gledati prema svjetlijoj budućnosti. Poduzetnici će si ovako sami stvarati bolje uvjete, nova radna mjesta te samim time bolje uvjete u gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Radi se o projektu koji je još prošle godine prijavljen na natječaj za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator. Izgradnja je sufinancirana Europskim strukturnim i investicijskim fondovima s 97,7 posto.

Krešimir Habijanec, direktor tvrtke Bistra d.o.o. // Foto: Jurica Karan

– Objekt ima futuristički dizajn, visok je oko 12 metara, radi se o prizemlju i dvije etaže. Tu će biti smješteno 20 funkcionalnih jedinica s pomoćnim prostorijama. Predviđeni rok je 300 radnih dana, nadam se da ćemo koncem nove godine biti ostvareni neki preduvjeti da možemo krenuti s radovima. Ovim putem bih zamolio građane grada Đurđevca za strpljenje jer bit će regulacija prometa zbog radova – kazao je Krešimir Habijanec, direktor tvrtke Bistra d.o.o.

Ovim projektom Grad Đurđevac želi mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu.

Željko Lacković // Foto: Jurica Karan

– Ovo će raditi tvrtka kojoj je sjedište u Đurđevcu, a ovom zgradom Đurđevac dobiva konture i izgled jednog modernog grada. Kada se provedu ostali projekti na području grada onda ćemo dobiti novu sliku Đurđevca. Sada možemo jasno reći da je grad Đurđevac taj koji prepoznaje značaj europskih fondova. Bez potpore Vlade ovi projekti ne bi se mogli realizirati – zaključio je Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća.

Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Grad Đurđevac osigurao je sufinanciranje troška najma prostora za buduće stanare Inkubatora te se postotak subvencije kreće od 100 posto u prvoj do 25 posto u petoj godini što ga čini vrlo povoljnim za poduzetnike početnike. Današnjem su potpisivanju prisustvovali i članovi Obrtničke komore.

Od danas je otvorena web stranica www.inkubator-djurdjevac.hr na kojoj poduzetnici mogu pronaći i pitati za sve informacije koje ih zanimaju.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×