7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prilika za sve 3

FOTO Kreće novi projekt pomoćnika u nastavi, pomoćnica Adela Jadan: Kada vidim da učenik uz moju pomoć napreduje, i ja sam sretna
F

Volim reći da smo svi mi veliki lanac i da smo jaki koliko i najslabija karika, to je model prema kojemu se treba ponašati u zajednici. Djeca mogu ovim projektom biti ravnopravni sudionici društva i života, smatra župan Darko Koren.

Ne propustite

Zahvaljujući projektu Prilika za sve 3, učenici s teškoćama u razvoju iz 16 osnovnih škola i 6 srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije dobit će 56 pomoćnika u nastavi.

Danas je održana početna konferencija projekta na kojoj je on i predstavljen, a prema riječima župana Darka Korena, riječ je o jednom od najvažnijih projekata u obrazovanju u posljednjih nekoliko godina.

– Ovaj projekt temelji se na europskom novcu i na našem zajedništvu i partnerstvu. Nismo od njega odustali ni kada nismo imali vanjsku financijsku podršku. Volim reći da smo svi mi veliki lanac i da smo jaki koliko i najslabija karika, to je model prema kojemu se treba ponašati u zajednici. Djeca mogu ovim projektom biti ravnopravni sudionici društva i života – smatra župan.

Prilika za sve 3 // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Partner projekta je PORA, a tijekom četiri godine uložit će se više od 10 milijuna kuna. Gotovo cijeli iznos, 95 posto, financira se iz Europskog socijalnog fonda.

– Okupili smo se oko dobre stvari, oko uspješno provedenog projekta koji nosi novac u našu županiju. Projekt je dobro iskustvo za sve nas, a rodile su se i nove ideje koje ćemo kandidirati za sufinanciranje i poboljšati uvjete u našim školama. Ovo je jedan od 30-ak projekata koje smo u PORA-i napravili u posljednjih godinu dana – rekla je ravnateljica PORA-e Melita Birčić.

Prilika za sve 3 // Foto: Matija Gudlin
Adela Jadan // Foto: Matija Gudlin

Kao što je istaknula Marijana Bazijanec, ravnateljica Osnovne škole Ivan Lacković Croata u Kalinovcu, učenici se zahvaljujući pomoćnicima u nastavi osjećaju uspješno, dobro i prihvaćeno. Jedna od njih je i Adela Jadan, koja u školi u Drnju pomaže učeniku u svakodnevnim školskim aktivnostima.

– S obzirom na to da sam učiteljica razredne nastave i informatike bez posla u svojoj struci, ovdje sam vidjela priliku da budem u učionici i pomognem učenicima. Zanimljivo mi je raditi jer sam inače osoba koja uvijek skače po razredu i aktivna sam, a na ovom poslu moram sjediti. No, s obzirom na to da se vidi napredak kod učenika, i ja sam zadovoljna – prenijela nam je Adela svoja iskustva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×