29 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Radovi u tijeku

FOTO Krenuli su radovi na nekadašnjem Domu Svitanje u Koprivnici, objektu u vlasništvu Družbe kćeri Božje ljubavi, vrtić sv. Josip selit će u novoobnovljene prostore
F

Podsjetimo, u spomenutoj zgradi nekoliko desetljeća djelovao je nekadašnji Dječji dom Svitanje, odnosno današnji Centar za pružanje usluga u zajednici. Zgrada je vraćena pravim vlasnicima, Družbi kćeri Božje ljubavi, u ožujku 2013. godine. Svitanje je za taj prostor Crkvi izdvajao mjesečnu najamninu u iznosu od 42.000 kuna.

Ne propustite

Počeli su radovi na nekadašnjem Domu Svitanje u Koprivnici, objektu koji se nalazi u Basaričekovoj ulici, a iz kojeg je ustanova iselila još prije pet godina.

Objekt je tada vraćen pravim vlasnicima – Družbi kćeri Božje ljubavi. Još prije dvije godine bilo je rečeno kako će se u novoobnovljene prostore preseliti Dječji vrtić Svetog Josipa koji se nalazi tik do ove zgrade, a uz to da će se urediti i stanovi za časne sestre. O tome smo i pisali. 

U želji da saznamo više, kontaktirali smo Družbu u Zagrebu, no rečeno nam je da osoba koja daje informacije nije u mogućnosti javiti se jer je na službenom putu.

Rekonstrukcija zgrade sv. Josipa
Dugi niz godina u ovoj je zgradi djelovao dječji Dom Svitanje // Foto: Ivan Brkić

No, ono što smo sami mogli iščitati je to da su radovi krenuli krajem prošlog mjeseca. Podrazumijevaju sanaciju podruma i postojećeg krovišta.

Izvođač radova je Švenda Građenje, a investitor je Družba kćeri Božje ljubavi, samostan Presvetog srca iz Koprivnice. Planirani završetak radova je srpanj ove godine.

Podsjetimo, u spomenutoj zgradi nekoliko desetljeća djelovao je nekadašnji Dječji dom Svitanje, odnosno današnji Centar za pružanje usluga u zajednici. Zgrada je vraćena pravim vlasnicima, Družbi kćeri Božje ljubavi, u ožujku 2013. godine.

Svitanje je za taj prostor Crkvi izdvajao mjesečnu najamninu u iznosu od 42.000 kuna.

Rekonstrukcija zgrade sv. Josipa
Radovi će trajati do kraja srpnja // Foto: Ivan Brkić
Rekonstrukcija zgrade sv. Josipa
Foto: Ivan Brkić
Rekonstrukcija zgrade sv. Josipa
Foto: Ivan Brkić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Samo odabrane

FOTO Čak 15 skulptura picoka izloženo u galeriji, jedna od njih krasit će obnovljeni đurđevački trg

U galerijskim prostorima Muzeja u Starom gradu izloženo 15 idejnih rješenja koja su pristigla na natječaj za skulpturu picoka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×