3.5 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nepregledan zavoj

FOTO Križanje kod Rock Caffea još je jedna kritična točka, Golubić: Postavit ćemo ogledalo i zaštitnu ogradu, a rotor kod Auto-kluba automatski će usporiti promet
F

Zebra je na katastrofalnoj poziciji i ne znam kako se to uopće moglo tamo napraviti i čija je to bila ideja. Srećom, dosad nismo svjedočili nekoj većoj tragediji, ali to ne znači da nećemo i zato bi trebalo što prije reagirati, kaže Pakasin

Ne propustite

Prije nekoliko dana pisali smo o prometnoj problematici Starogradske ulice u Koprivnici, u kojoj su sve učestalije prometne nesreće. Stanari se žale na prevelike brzine i nepregledna križanja pa zazivaju izgradnju kružnog toka, no iz Grada su odgovorili kako će problem pokušati riješiti kamerom za nadzor brzine i uspornicima, jer mjesta za rotor jednostavno nema. To vrijedi za križanje Starogradske s Bilogorskom ulicom, odnosno Ulicom kraljice Jelene.

Međutim, nije to križanje jedino upitno u spomenutoj ulici. Konstantna rješenja traže se i za ono kod Rock Caffea, gdje se Magdalenska ulica spaja na Starogradsku. Riječ je o križanju koje se nalazi u neposrednoj blizini Auto-kluba, točnije na samom zavoju, gdje je i pješački prijelaz, koji zbog nepreglednosti predstavlja opasnost za svakoga koji onuda prelazi cestu.

Nesreća na zavoju prije mjesec dana // Foto: Ivan Balija

Također, na tom mjestu smo nedavno svjedočili prometnoj nesreći, u kojoj je mlada vozačica izgubila nadzor nad vozilom. Srećom, nitko u tom trenutku nije prolazio pješačkom stazom ili bio na zebri, jer bi posljedice bile znatno veće.

Golubić: Rotor kod Auto-kluba usporit će promet i povećati sigurnost

Inače, spomenuto križanje bilo je i jedna od tema koprivničkog Gradskog vijeća. Pokrenula ju je SDP-ova Mihaela Lončarek, koja je naglasila da se tamošnji susjedi žale na veliku nepreglednost. Sukladno tome zazivaju postavljanje ogledala prilikom skretanja u Magdalensku, baš kao i svjetleći pješački prijelaz, koje se nalazi na vrlo opasnom mjestu, a koji bi dobro došao zbog djece.

Odgovor joj je ponudio Tomislav Golubić, gradski pročelnik zadužen za izgradnju grada. Kazao je kako su od građana, odnosno tamošnjeg mjesnog odbora i sami dobili nekoliko prijedloga.

Foto: Ivan Balija
Postavit će se ogledalo kako bi se lakše skretalo iz Starogradske u Magdalensku // Foto: Ivan Balija

– Ogledalo ćemo postaviti, da se lakše može skretati iz Starogradske lijevo u Magdalensku. Što se tiče samog pješačkog prijelaza, uskoro će se graditi rotor kod Auto-kluba, koji će automatski usporiti promet i povećati sigurnost. Također, tamo će se urediti pješački prijelaz i vjerujemo da će ga više ljudi koristiti, a rasteretiti trenutni. Isto tako, od mjesnog odbora dobili smo prijedlog, koji ćemo pokušati ove godine realizirati, a radi se o postavljanju zaštitne ograde uz sam zavoj – otkrio je Golubić.

Pakasin: Bojim se da ćemo ogradu čekati dvije-tri godine i nadam se da će zebru ukloniti

Tim rješenjem zadovoljan je i gradski vijećnik Goran Pakasin, koji je ujedno i član mjesnog odbora Brežanec, na čijem području se nalazi Starogradska ulica, točnije onaj dio Starogradske do pruge.

– Samo je pitanje datuma realizacije tog rješenja. Stalno se nešto obećava, a nije da se vide neki pomaci. Bojim se da ćemo tu ogradu čekati dvije-tri godine, jer je to malo veća investicija od ogledala. S obzirom na dosadašnju dinamiku radova malo sam skeptičan, ali eto, nadamo se da će se stvari napokon pomaknuti, jer ih zazivamo već dulje vrijeme – rekao nam je gradski HNS-ovac.

Foto: Ivan Balija
U mjesnom odboru godinama traže rješenja za ovo križanje // Foto: Ivan Balija

Slaže se s Golubićevom tvrdnjom da će se izgradnjom rotora kod Auto-kluba situacija popraviti, a nada se da će se tada i ukloniti postojeća zebra na samom zavoju.

– Ona je na katastrofalnoj poziciji, na nepreglednom zavoju i ne znam kako se to uopće moglo tamo napraviti i čija je to bila ideja. Srećom, dosad nismo svjedočili nekoj većoj tragediji, ali to ne znači da nećemo i zato bi trebalo što prije reagirati. Pješačka staza odmah je uz prometnu cestu, zebra je na vrlo nepreglednom mjestu i to je stvarno kritična točka. Zato nas najava ogledala i zaštitne ograde veseli, iako nemamo informacija gdje bi se ona točno trebala postaviti – zaključio je Pakasin.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Horoskop

Jete li među njima? Ovo su sedam najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×