26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uspješna generacija

FOTO Križevački učenici na prijamu kod gradonačelnika nagrađeni za odlične rezultate
F

Grad Križevci je ove godine financijski nagradio 11 učenika osnovnih škola koji su sve razrede završili s odličnim uspjehom, 14 učenika srednjih škola koji su sve razrede završili s odličnim uspjehom te 22 učenika i šest ekipa za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Ne propustite

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn održao je danas prijam za odlične učenike te za učenike i mentore koji su školskoj godini 2016./17. osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

U Veliku vijećnicu natiskao se velik broj učenika i učenica u pratnji svojih mentora i ravnatelja škola, a uvodno im se obratio pročelnik Mladen Tenodi kao i gradonačelnik Rajn te njegov zamjenik Danijel Šaško koji je ujedno bio i mentor jednom od nagrađenih učenika.

Grad Križevci je ove godine financijski nagradio 11 učenika osnovnih škola koji su sve razrede završili s odličnim uspjehom, 14 učenika srednjih škola koji su sve razrede završili s odličnim uspjehom te 22 učenika i šest ekipa za osvojeno jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

– Nagrađeni učenici su ponos Križevaca i još im jednom čestitam na odličnim ocjenama i uspješnim rezultatima na državnim natjecanjima. Siguran sam da će me upravo netko od njih jednog dana zamijeniti – istaknuo je Rajn pred prepunom vijećnicom.

Najveći broj nagrada primili su učenici Glazbene škole Alberta Štrige koji su nastupili na 55. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Sofija Krnjak i Robert Habdija pod mentorstvom Silvane Pleše osvojili su prvo i drugo mjesto u solfeggiju. Martin Pleše pod mentorstvom Blaženke Budrović osvojio je prvu nagradu. Marko Čeredar osvojio je drugo mjesto pod vodstvom Zlate Životić. Klaudije Mažar osvojio je drugu nagradu na bisernici pod mentorstvom Nikole Matulina. Također na bisernici, Tomislav Koprić pod mentorstvom Vice Zirduma osvojio je prvo mjesto, a Robert Habdija treću nagradu.

Antun Bračun pod mentorstvom Vice Zirduma osvojio je prvo mjesto na braču kao i Ivan Jambrec na istom instrumentu uz mentorstvo Nikole Matulina. Dora Marin na gitari osvojila je prvo mjesto pod mentorstvom Emine Trivanović. Marko Antolković osvojio je prvu nagradu u kategoriji solo pjevanje pod mentorstvom Antonije Dunjko.

Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige pod ravnanjem maestra Igora Kudeljnjaka , odnio je prvu nagradu na 55. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Kudeljnjak je sa Komornim sastavom tambura također odnio prvo mjesto, a Trio Ana Balog, Marko Antolković i Lorena Ivšak bili su prvi pod voditeljicom Antonijom Dunjko.

Neven Jakopčić iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog, a pod mentorstvom Irene Ines Orak, osvojio je 2. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, a iz iste škole Ana Bratić za sudjelovanje na LIDRANO-u, a njezina mentorica je Jelena Miklečić.

Iz srednje škole Ivan Seljanec nagrađeni je učenik Ivica Nemčić za osvojeno drugo mjesto na 22. Državnom natjecanju u zanimanjima i vještinama građenja građevinskih i geodetskih škola RH te njegov mentor Franjo Hrg.

Mihael Žagar osvojio je drugo mjesto u Automatici na 59. Državnom natjecanju mladih tehničara kao član Zajednice tehničke kulture, a mentori su mu bili Ante Starčević i sadašnji zamjenik gradonačelnik Danijel Šaško.

Karlo Piškorić iz OŠ Vladimir Nazor osvojio je treće mjesto na 59. Državnom natjecanju mladih tehničara pod mentorstvom Sandre Vurnek. Jan Tepeš,  Filip Brunović, Magdalena Horvat i Iva Vuković uz mentoricu Sandru Vurnek osvojili su ekipno prvo mjesto na 25. državnom natjecanju Sigurno u prometu

Nazorovi košarkaši osvojili su treće mjesto na Državnom prvenstvu dječaka osnovnih škola u košarci u sastavu Noa Svoboda, Roko Bolčić, Ante Anđelić, Jan Behur, Borna Behur, juraj Brkić, Filip Kranjčević, David Sladić, Sebastijan Šatvar, Valentino Kocijančić te mentorica Ksenija Kranjčec.

Anamarija Gudić i Marta Šiler iz OŠ Ljudevit Modec te njihov mentor Ozren Bogdanović primili su nagrade za osvojeno drugo mjesto na 60. glazbenim svečanostima. Lorena Hrković osvojila je treće mjesto na Državom prvenstvu Školskih sportskih društava, Košarka kroz fotografiju, a mentorice su joj bile Martina Valec Rebić i Darinka Šimunčić. Lorena je nagrađena i za sudjelovanje sa samostalnim novinarskom radom na Državnoj smotri LIDRANO uz pratnju mentorice Martine Valec Rebić. Za sudjelovanje na istom natjecanju nagrađena je i Monika Valec  te njena mentorica Danica Zagorec.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju predstavljali su u Poreču na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju Barbara Oreški koja je osvojila prvo mjesto na 300m, Matija Kunović koji je bio prvi na 400m i Ivan Vrbančić koji je osvojio treće mjesto u skoku u dalj s mjesta. Svima je mentor bio Dario Sokač.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×