22.1 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisan projekt

FOTO Kroz devet mjeseci na šest zgrada izgradit će se fotonaponske elektrane vrijedne 246 tisuća eura
F

Projekt će rezultirati procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 981,87 MWh i smanjenjem godišnjih emisija CO2 od 155,72 tona

Ne propustite

U križevačkoj Gradskoj upravi potpisani su ugovori o provedbi projekta One Sun Connecting North and South.

Riječ je o projektu vrijednom preko milijun eura na kojem je Grad Križevci, uz 16 hrvatskih gradova i općina, fakultet, Sveučilište u Stavangeru, Prirodoslovno-tehnološki fakultet te Odsjek za energetiku i naftu iz Norveške jedan od partnera i kroz koji će se na brojne javne zgrade izgraditi solarne elektrane.

U okviru projekta, na području grada će se izgraditi šest fotonaponskih elektrana ukupne snage 229 kW. Ukupna vrijednost dijela projekta koji se odnosi na Grad Križevci iznosi gotovo 246 tisuća eura od čega je gotovo 209 tisuća eura bespovratno.

Elektrane će se graditi na zgradi Gradskog društva Crvenog križa, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Dječjeg vrtića Križevci, Osnovne škole Vladimir Nazor, sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca i nove sportske dvorane.

Projekt će rezultirati procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 981,87 MWh i smanjenjem godišnjih emisija CO2 od 155,72 tona.

Nove solarne elektrane sufinancirat će se iz programa Energija i klimatske promjene u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma, a rok izgradnje je devet mjeseci.

Foto: Grad Križevci

– Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi projekta, a posebno partnerima iz Regionalne energetske agencije Sjever koji su odradili odličan posao. Po provedbi ovog projekta naše javne ustanove imat će znatno manju cijenu energenata, ostvarit će se brojne uštede, ali učiniti i dobrobit za okoliš budući da će se smanjiti godišnja emisija CO2. Osim toga, Grad Križevci je ovim projektom korak bliže postizanju cilja energetski neovisnog grada do 2030. godine – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn i gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj s izvođačem radova Dejanom Dedeićem iz tvrtke Tehnologik d.o.o. i nadzorom Goranom Ribićem iz tvrtke Tesla d.o.o.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ivanje u Kalinovcu

FOTO/VIDEO Zabavljali se u Kalinovcu uz nastupe KUD-ova, druženje i bogat program

KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca, Općina Kalinovac te Turistička zajednica područja Dravski peski i ove su godine organizirali tradicionalnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×