22.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PUNA DVORANA VESELJA

FOTO KUD Molve okupio brojne posjetitelje u sklopu koncerta za kraj godine, pridružili im se i brojni gosti
F

Posjetitelji, koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta, imali su prilike uživati u nastupima članova KUD-a Molve te u nastupima djece dječjeg vrtića Pčelica iz Molvi, dječje folklorne skupine iz osnovne škole Molve i Udruge žena iz Repaša

Ne propustite

Kraj godine u Molvama obilježen je uz prigodan božićni koncert kojeg su organizirali članovi KUD-a Molve, a kojima su se pridružili i brojni gosti izvođači.

Posjetitelji, koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta, imali su prilike uživati u nastupima članova KUD-a Molve te u nastupima djece dječjeg vrtića Pčelica iz Molvi, dječje folklorne skupine iz osnovne škole Molve i Udruge žena iz Repaša.

Program je bio ispunjen glazbom i plesom, veseljem i dobrim raspoloženjem, a započeo je uz pjesmu “Dobar večer, dobri ljudi” koju su odsvirali i otpjevali članovi Tamburaškog sastava KUD-a i članice ženskog pjevačkog sastava KUD-a Molve.

Mališani iz dječjeg vrtića Pčelica izveli su nekoliko folklornih plesova i pjesama te pokazali da se već od malih nogu uključuju u očuvanje kulturne baštine molvarskog kraja.

U programu je sudjelovala i dječja folklorna skupina iz osnovne škole Molve koji su izveli nekoliko točaka. Male folkloraše vodi učiteljica Katica Ištvan.

U izvedbi na tradicijskim glazbalima, gajde i samica članovi tamburaške sekcije Matej Ištvan i Ivica Tuba izveli su nekoliko skladbi, a nakon njih je članica ženskog pjevačkog sastava Marija Cenkovčan samostalno izvela nekoliko pjesama na cimbalu.

Na tradicijskim glazbalima dvojnice i samica članovi tamburaške sekcije Matej Ištvan, Ivica Tuba, Dominik Kokša i Petar Kovačić izveli su neke od skladbi te pokazali svoje vještine koje su usavršili na Zimskoj školi hrvatskog folklora koju redovito pohađaju i koji tako prezentiraju svoje znanje publici.

U samostalnoj izvedbi tamburaši KUD-a Molve su izveli skladbe „Šumi šumi javore“, „Osam tamburaša“ i „Znam da me ne voliš“ na tamburama, a koje vodi i uvježbava Matej Ištvan.

Ženski pjevački sastav kojeg vodi Sanja Kovačić je izveo nekoliko prigodnih pjesama samostalno i uz pratnju Mateja Ištvana na gitari i Dominika Kokše na kahoonu.

Program su upotpunile i članice udruge žena iz Repaša otplesavši i otpjevavši nekoliko prigodnih pjesama, a koje je glazbeno popratio gospodin Mirko Kapitanić na harmonici.

Za potpuni doživljaj koncerta pobrinuli su se članovi male folklorne sekcije koji su se ponovo okupili nakon gotovo trogodišnje stanke i gdje su izveli pjesme i plesove „Gusta magla“, „Lepa Anka“ i „Polka“.

Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve
Foto: Općina Molve

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Okrugli stol

Sastali se stručnjaci i raspravljali kako kvalitetnije podržati djecu i obitelji u teškim životnim situacijama

Kako doznajemo u Gradu Koprivnici, danas je u prostorima Obiteljskog centra u Koprivnici održan okrugli stol na temu kako...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×