ZELENA ČISTKA

FOTO Legrađani skupili snage i zajedno čistili okoliš, a akciju zaključili paprikašom i palačinkama

Zborno mjesto bilo je u devet sati u lovačkom domu u Legradu, a u ostalim naseljima općine u vatrogasnim domovima.

13:50h
0
Foto: Općina Ludbreg

Općina Legrad u subotu je organizirala Zelenu čistku na svom području. U akciji su sudjelovale brojne udruge s područja općine.

Zborno mjesto bilo je u devet sati u lovačkom domu u Legradu, a u ostalim naseljima općine u vatrogasnim domovima. Skupilo se iznenađujuće puno ljudi, čak 90-tak volontera. Ova godina je bila rekordna. Nakon dogovora oko lokacija čišćenja, prionuli smo na posao.

Legrad se podijelio u dvije skupine. Prva skupina, na čelu s načelnikom Ivanom Sabolićem, počistila je sporni kanal na izlazu iz Malog Otoka, područje kod Veterinarske ambulante te Halaš Čardu. Druga skupina je obišla područje oko Legrada sve do Velikog Otoka. Udruga žena Legrad uredila je cvjetnjak ispred Općine Legrad, područje između Općine i vatrogasnog doma te park. Zamjenica načelnika Kristina Turk okupila je mnogobrojnu ekipu u Kutnjaku s kojom se zaputila u obližnju šumu. Ni u Selnici Podravskoj nisu bili bez posla. Volonteri u Velikom Otoku počistili su područje oko vatrogasnog doma i šumu kod zelenog otoka. Sveukupno smo imali šest traktora koji su se punili brzinom munje.

Ponosni na posao koji su učinili, zaputili su se natrag u lovački dom gdje su lovci pripremili paprikaš. Udruga žena Legrad sve je iznenadila kada se pojavila s rukama punim palačinki.

čitam...