DRONACIJA

FOTO Legradski vatrogasci dobili svoj prvi dron, intervencije će biti još brže i učinkovitije

DVD Legrad bio je izabran između 137 prijava.

12:13h
0
DVD Legrad Dronacija
Foto: opcinalegrad.hr

Tvrtka Telemach Hrvatska, u sklopu natječaja Dronacija, Dobrovoljnom vatrogasnom društvo Legrad donirala je dron za brže i učinkovitije intervencije. Krajem 2020. godine Telemach (bivši Tele 2) raspisao je natječaj za donaciju 10 dronova vatrogasnim društvima. DVD Legrad se uspješno prijavio, te bio odabran između 137 prijava.

Svečano uručenje drona održalo se u četvrtak, 29. travnja, na prostoru Vatrogasnog doma u Legradu. Svečanosti su bili nazočni Mirjana Grubešić iz tvrtke Telemach, zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor, zapovjednik DVD Legrad Josip Kefelja, općinski načelnik Ivan Sabolić, zamjenik predsjednika VZŽ Vladimir Piškor, županijski izvjestitelj za vatrogastvo Krešimir Juratović, te članovi DVD-a Legrad.

Zapovjednik VZO Legrad zahvalio je donaciji, te predstavio na koji će način DVD Legrad koristiti dron. Gospođa Grubešić predstavila je program Dronacija koji traje od 2017. godine, te pohvalila prijavu i rad DVD Legrad. Općinski načelnik zahvalio je tvrtki Telemach na odabiru DVD Legrad za donaciju, istaknuvši da je dron došao u prave ruke i da ovdje neće samo stajati već će biti korišten u preventivi, zaštiti i intervencijama.

Foto: opcinalegrad.hr
Foto: opcinalegrad.hr
Foto: opcinalegrad.hr