Ona je rođena Koprivničanka, a zbog posla se preselila u Varaždin. Vesela, nasmijala i komunikativna Monika Tkalčec stala je bez treme pred objektiv našeg fotoaparata i u trenu se stopila s njim.


– Dani mi prolaze turbulentno. Posao, kuhanje, kratki odmor, vježbanje i sauna. U slobodno vrijeme čuvam djecu, jako ih volim, a i oni mene. Prije sam čuvala troje djece koji su mi jako prirasli srcu. Volim ih kao da su moji. Posao dadilje mi je jako važan jer me priprema za moju najdražu želju, a to je postati majka jednog dana i osnovati obitelj – s nama je podijelila Monika.

Ona voli čitati i pisati citate, a obožava čitati i knjige, od kojih joj je najdraža spisateljica Ana Bučević koja je motivacijska govornica.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Ana Bučević mi je život preokrenula za 360 stupnjeva. Njena najdraža knjiga mi je U vortexu ostvarenih želja – rekla je Monika.

No, ta vesela djevojka voli i magiju, kao i gledanje iluzionista na TV-u.

– Jer smatram da je život magija. Danas si tu sutra nisi. Sve je to čarolija. Jack iz filma mog najdražeg Titanica je upravo na kartanju pokera i kockanju dobio svoju najbolju kartu koja ga je dovela do Rose. Bitno je da vjeruješ u sebe, da ne posustaješ, samo optimistično koračaj kroz život, glavom gore i osmijehom od zuba do zuba s rupicama na crvenkastim obraščićima. Vjerujem u čuda, ona su jedino i moguća ako vjeruješ u njih. Vjerujem u sudbinu, i vjerujem da se sve dešava s razlogom i za naše najveće dobro – kazala je lijepa Monika.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Njezina najveća želja da postane majka, druga po redu želja joj je da bude influencer.

– Nadam se da ću uspjeti. Uvijek bude ljubomornih ljudi, ali znate ja uvijek kažem: Za dobrim konjem se i prašina diže. Tako da ljubomorne duše baš volim jer one su dokaz da vrijedim, da sam netko. Hvala im na tome – poručuje ova svestrana ljepotica.

Monika svoje citate piše i na svojem blogu, doduše tek je počela ali, naglašava, da ne odustaje.

– Nema predaje, uvijek treba ići do kraja, a ne samo pola puta. Dok ti zračiš pozitivom, zrače i svi oko tebe. Ono što ti jesi nitko ti nikada ne može ukrasti. Odustaju slabići, a ja sam jaka samouvjerena žena. Neki dan mi je jedna cura rekla: “Joj, Monika malo se spusti na zemlju, previše si se uzdigla.” Moj odgovor je bio da je vrlo važno imati veliko samopouzdanje. Jer dok njega nemaš, nemaš ništa. Iskreno, uvijek sam šutjela, imala nisko samopouzdanje, u školi me ismijavali. Moji roditelji su prosvjetari i djeca su se sa mnom družila i bila dobra samo zbog ocjena. Žalosno, ali istinito. Danas u ovom ludom i surovom svijetu je teško ostati normalan – požalila se ona.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Modno osviještena Monika voli šopingirati kao i svaka žena.

– Dok vidim neku lijepu torbicu ili štikle odmah ih uzimam jer u životu te ništa ne čeka. Dok nešto ugledaš i ako ti se svidi odmah to zgrabi jer će ti pobjeći i netko drugi će uzeti. Volim pratiti modu mada oblačim ono u čemu se najbolje osjećam i što mi se svidi u tom trenutku bilo to tada u trendu ili ne. Jer moda je prolazna, a stil je vječan- rekla je Monika.

Njezin stil je raznolik. U svom ormaru ima najviše haljina, suknjica, a ne nedostaje i traperica, košuljica, sakoa, trenirki, tajica. Kakav joj je dan, tako se i oblači. Kaže kako ne postoji ništa što ne bi obukla jer, kako kaže, život je samo jedan, treba ga iskoristiti najbolje što znamo.

Monika se prisjetila i svoje najmilije osobe i najtužnijeg događaja u svojem životu.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Najdraža osoba u mom životu je moj djed Đuro, koji mi jako nedostaje i kojeg se sjetim svaki dan. Kad god mi je u školi zapelo, on je bio moj joker zovi. Na svako moje pitanje on bi znao odgovor. Ujedno i najtužniji dan u mome životu bio je kada me je moj Lav, oslonac, napustio. Naučio me puno latinskih izreka. Kako bi rekao: Znaš Moni onu latinsku poslovicu: “Per aspera ad astra” – ispričala je ona.

Za sebe kaže da je emotivna, optimistična, tvrdoglava, komunikativna odlučna i iskrena, a otkrila nam je i kakav joj je ljubavni status.

– Zaljubljena sam, no nemam dečka. Ne tražim ga. Obožavam bajke pa i mislim da će princ na bijelom konju pronaći svoju princezu. Za mene idealan muškarac je prvenstveno onaj koji me cijeni, voli, kojemu ništa nije problem za mene napraviti. Danas su ljudi skroz zaboravili prave vrijednosti, a to su daleko i najvažnije stvari koje se ne mogu mjeriti ni izgledom ni novcem. Nikoga ne možeš suditi po siromaštvo odnosno bogatstvu jer jedino je važno da si čovjek. Da imaš srce, dušu neiskvarenu. Ja sam romantična duša koja živi u svojoj bajci i koja će zauvijek ostati malena djevojčica u duši s velikim srcem – zaključila je ova lijepa mlada dama čije fotografije ostavljaju bez daha.

Moniku smo fotografirali i u prekrasnom ambijentu caffe bara Maraschino u Koprivnici.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

čitam...