25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Likovna kolonija Peski-Art 2013.
F

Ne propustite

Prošle subote točnije, 14. rujna u kvartu Peski u Đurđevcu bila je održana uspješna Likovna kolonija na koju se odazvalo 35 likovnih stvaratelja.

Kolonija je imala dvojaku svrhu, u smislu obilježivanja godišnjica izricanja oslobađajuće presude i puštanja na slobodu Počasnog građanina Đurđevca i heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača, inače rođenog na Peskima te prikupljanje umjetničkih djela kojima bi se oplemenio prostor Doma „Mladen Markač” u Đurđevcu.

Organizacija kolonije bila je pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačka županije, svoj doprinos dali su i grad Đurđevac, gradonačelnik Željko Lacković, Turistička zajednica đurđevačke Podravine, te brojni sponzori i pojedinci svojim hvalevrijednim angažmanom. Za dobru atmosferu na koloniji pobrinuli su se domaćini i Cimbulaši, a posebno voditelj kolonije Franjo Mihočka, koji je svojim budnim okom imao sve pod nadzorom kako nikome ne bi ništa nedostajalo.

Važnost kolonije naglasio je svojim prisustvom i dragi gost gosp. general Mladen Markač, koji je dočekan srdačnim pljeskom i pozdravima dobrodošlice. Bio je to posebano emotivni trenutak za sve sudionike kolonije. Smiren i srdačno raspoložen, general Markač popričao je sa svakim sudionikom te sa zanimanjem pratio tijek zbivanja na koloniji, tako pokazavši još jednom svoju dobrotu, znanje i zanimanje za rodnu mu Podravinu i ljude.

Organizatori su generalu za uspomenu na taj dan poklonili intarziju njegovog portreta sa simbolima Đurđevca i Starog grada, autora Josipa Živka koji mu je rad i uručio.

Autori koji su sudjelovali na koloniji bili su: Andrea Belić, Dragutin Bešenić, Željko Derežić, Darko Domitrović – Miky, Đurđica Franjić, Martina Fuk, Josip Gregurić, Ivana Hadžija, Mirko Horvat, Zvonimir Ištvan, Adrijana Jušt, Ivan Kančal, Zvonko Koščak, Renata Kovačić, Franjo Mihočka, Dražen Milenković, Vlado Mlinjarić, Branko Novosel, Milka Novosel, Slavica Pantelić, Ivan Peić, Franjo Perović, Petar Petrović, Mirko Pikivača, Stjepan Pongrac, Ankica Pribanić, Stanko Sabol-Stado, Marija Stipan, Zdravko Šabarić, Đuro Škurdija, Pero Topljak-Petrina, Mato Zeman, Nada Zlatar Lukavski, Đuro Zvonar i Josip Živko.

Svi sudionici kolonije, primili su zahvalnice i prigodne darove koje im je ispred organizatora uručio voditelj istoimene kolonije-radionica Franjo Mihočka.

Izložba prikupljenih djela s kolonije planirana je za studeni 2013. godine.

tekst: Nada Zlatar Lukavski

video: B. Novosel

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=B6TkFmiUzYc type=youtube}

{vsig}kultura/09-2013/130918-kolonija-peski-art{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×