19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tradicia

FOTO Likovnom radionicom Peski-Art 2019. Đurđevac obilježen Dan neovisnosti, stigao i general Markač
F

Svečanosti otvorenja prisustvovale su i predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Hrvatskog sabora kulture gospođa Nada Šešić, te tajnica zajednice gospođa Zrinka Roksandić.

Ne propustite

Ispred Društvenog doma Mladen Markač na Dan neovisnosti po sedmi put održana je tradicionalna likovna radionica Peski-Art Đurđevac kojom je obilježen važan datum novije hrvatske povijesti.

Likovna radionica održava se u čast generala Mladena Markača rođenog Đurđevčana i Peščana, koji je i osobno posjetio manifestaciju.

Na likovnoj radionici sudjelovalo je pedesetak likovnih umjetnika iz devet županija kontinentalne Hrvatske, a umjetnički stručni voditelj bio je i ove godine povjesničar umjetnosti prof. Franjo Horvat. Likovni radovi nastali na likovnoj radionici nakon svečane izložbe Podravina svojemu generalu organizatori će darovati Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos Knin.

Sudionike likovne radionice u ime pokrovitelja pozdravio je i radionicu svečano otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči, a svečano otvorenje započelo je intoniranjem hrvatske himne Lijepa naša te odavanjem počasti minutom šutnje za poginule, preminule, nestale hrvatske branitelje i sve koji su dali živote za neovisnu Hrvatsku. Pozdrav su također uputili i podpredsjednica Skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, te predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić.

Prilikom svečanog otvorenja u kratkom kulturno-umjetničkom programu svoje pjesme je krasnogovorila legenda podravske pjesme gospođa Marica Hasan, a naročito je bilo impresivno izvođenje akapela njene poznate pjesme Oj ftičica vioglavka. Organizatori su tom prilikom Marici Hasan čestitali 80. rođendan kojeg je proslavila nedavno, te dugogodišnju impresivnu glazbenu karijeru.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Svečanosti otvorenja prisustvovale su i predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednica Hrvatskog sabora kulture gospođa Nada Šešić, te tajnica zajednice gospođa Zrinka Roksandić. Gospođa Šešić je tom prigodom uručila priznanja, Diplome i Povelje koje je Hrvatski sabor kulture dodijelio sedamnaestero članova udruge Peski-Art Đurđevac za dugogodišnji predani rad na kulturnom amaterizmu i doprinos hrvatskoj kulturi.

Tijekom trajanja likovne radionice održana je i prezentacija zaštićenog nematerijalnog dobra Republike hrvatske Pogače z oreji koju su upriličile članice Udruge žena Grada Đurđevca, a sudionici je mogli degustirati i ponijeti recept za njenu izradu, a u sklopu likovne radionice održana je i radionica za djecu u kojoj su sudjelovala djeca Udruge Osmijeh i druga zainteresirana djeca.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Organizator likovne radionice je i ove godine bila Udruga Peski-Art Đurđevac, a suorganizatori Mjesni odbor Peski- Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca, Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu Osmijeh, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruga žena Grada Đurđevca i Etno kuće obitelji Karlovčan te mnogi pojedinci koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji ove jedinstvene manifestacije.

Pokrovitelji radionice su Grad Đurđevac, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja RH.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćno

PA KAJ JE TO? Pijan na fešti u Društvenom domu razbio čašu od 2 deci, Sud ga kaznio 700 eura?!

Koliko puta ste bili vani s društvom, malo vas je ponijelo pa ste na zvuk omiljene vam pjesme posegli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×