14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
praznici u znaku učenja

FOTO Ljetna škola robotike i programiranja okupila velik broj zainteresirane djece, Janči: Na nama je da potičemo mlade na istraživanje i radoznalost
F

Škola je i ove godine bila besplatna za sve učenike zahvaljujući sponzorima. 

Ne propustite

U Strukovnoj školi Đurđevac održana  je prezentacija učeničkih radova nastalih na nastavi u sklopu ovogodišnje ljetne škole robotike i programiranja.

Na prezentaciji su okupljeni imali prilike vidjeti radove  koji su nastali zahvaljujući usvojenom znanju.

Polaznici i profesori su s posjetiteljima isprobali najnovija didaktička pomagala koja su korištena tijekom Ljetne škole programiranja i robotike, ali i brojne robote nastale tijekom nastave.

Djeca su na prezentaciji svojih projekata pokazala i objasnila kako robot funkcionira.

Ljetnu školu organizirao je AK46 iz Đurđevca, a u školu su upisana djeca od predškolskog uzrasta, pa sve do završenog 4. razreda srednje škole.

Ove godine, kao i do sad, Ljetna škola programiranja i robotike izazvala je veliki interes i ukupno ju je pohađalo oko 100 polaznika.

– Mi iz udruge AK46 vjerujemo da je ovo znanje koje učenici dobivaju u skladu s digitalnim dobom u kojem živimo i da će im pomoći u daljnjem razvoju, ali i da će s njime pomoći Đurđevcu koji razvija svoje obrazovne kapacitete i ocrtava se na karti Hrvatske kao mjesto gdje tehnologija zauzima važan dio gospodarstva i sveopćeg načina života – rekao je Ostojić.

Od ove godine započelo se i s jednim dodatnim programom na temu multimedije. Tako su polaznici 5. i 6. razreda upoznati s fotografiranjem i osnovama fotografiranja.

Foto: đurđevac.hr

– Grad Đurđevac prepoznao je važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu, te je ova ideja u samom startu odmah bila prihvaćena i podržana od Grada, sponzora, profesora i roditelja, a brojke i podaci svjedoče o njegovoj uspješnosti na kraju svakog ljeta, ali najveći rezultat su ipak zadovoljna djeca i roditelji. Na nama je da kod djece što više potičemo istraživanje i radoznalost, te da te kvalitete razvijamo i usmjeravamo u pravom smjeru, a to su u današnje doba znanost i tehnologija – rekao je gradonačelnik Janči.

Nakon završetka svečanog djela okupljeni su mogli pogledati i isprobati razne robote koje su djeca radila u školi te uživati u domjenku i slatkišima.

Škola je i ove godine bila besplatna za sve učenike zahvaljujući sponzorima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×