19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nacionalno prvenstvo

FOTO Ludbreg će biti domaćin dviju biciklističkih utrka, Bilić: Ovaj događaj potvrđuje našu usmjerenost prema biciklizmu ne samo kao sportu već i turističkoj atrakciji
F

Ludbreg već nekoliko godina ulaže u kreiranje biciklističkih i cikloturističkih proizvoda, manifestacija i sadržaja te polako, ali sigurno izrasta u jednu od najzanimljivijih izletničkih destinacija za ljubitelje aktivnog turizma

Ne propustite

Najbolji hrvatski cestovni biciklisti i biciklistice stižu u Ludbreg na natjecanje koje će se održati od 22. do 24. lipnja,

Program natjecanja predstavljen je na konferenciji za medije, a gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić istaknuo je kako im je iznimno drago da je ovaj grad sporta i grad outdoor aktivnosti domaćin nacionalnom prvenstvu u cestovnom biciklizmu.

– Ovaj događaj potvrđuje našu usmjerenost prema biciklizmu ne samo kao sportu već i turističkoj atrakciji. Nadam se da će ovaj događaj privući dosta pozornosti, da će Ludbrežanke i Ludbrežani uživati dva dana u utrkama. Imat ćemo priliku vidjeti najbolje hrvatske bicikliste i biciklistice koji će voziti po našim cestama i da ćemo opravdati ulogu domaćina – rekao je Bilić.

Sudionici se mogu natjecati disciplinama vožnja na kronometar i cestovna utrka, a o čemu je na konferenciji više rekao direktor utrke Bruno Radotić. Rekao je da kronometarska utrka ima svoju kružnu stazu od naselja Hrastovsko do naselja Slanje, odnosno prema Poljancu, a krug iznosi 8,3 kilometra.

– To je pojedinačna utrka gdje svaki biciklista sam starta. Podijeljeni su u više kategorija i predviđeno trajanje utrke je od tri do šest sati – objasnio je Radotić.

Cestovna utrka ima veći krug, od 10 kilometara i ona je na rasporedu 24. lipnja i podijeljena je na više kategorija.

– Ona je zahtjevnija, u takvom tipu utrka svi biciklisti zajedno startaju. Predviđeno trajanje događaja je od 9 ujutro, kada je start prvih utrka, pa otprilike do 19 sati, kada će seniori i juniori završavati svoju utrku – pojasnio je Radotić.

Na konferenciji za medije bio je i izbornik hrvatske biciklističke reprezentacije Matija Kvasina koji je rekao da su u suradnji s Trailom i Gradom Ludbregom došli do izvedbe najjačeg krovnog događaja cestovnog biciklizma na kojem će se natjecatelji boriti za naslove državnih prvaka.

– To ujedno predstavlja finale prvog dijela biciklističke sezone i ima poseban značaj zato što po svakoj disciplini svaki pobjednik dobiva poseban dres s hrvatskim obilježjima koji je onda dužan nositi na svim ostalim utrkama do sljedećeg državnog prvenstva – poručio je Kvasina.

U organiziranju ovog važnog događaja za Ludbreg sudjeluju i Turistička zajednica područja Centar svijeta, a direktorica Petra Međimurec je istaknula da su usmjereni na aktivnosti na otvorenome, baš kao što je to biciklizam.

– Centar svijeta je idealan za takav vid aktivnosti sa svojim raznolikim krajolikom. Natjecatelji i sudionici se mogu upoznati s prirodnim krajolikom ovog područja. Laganim, ali uspješnim koracima etabliramo se kao destinacija koja je poželjna za sve vrste turista i posjetitelja – poručila je Međimurec.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, načelnik PP Ludbreg Ivica Kokot istaknuo je na konferenciji važne informacije za građane.

– U četvrtak 22. lipnja u vremenu od 14 do 19 sati u potpunosti ćemo zatvoriti dionicu državne ceste D24 od mjesta Hrastovsko do Slanja te lokalnu cestu prema mjestu Poljanec. Promet će se odvijati obilaznim pravcima i bit će osigurana prometna signalizacija. U subotu 24. lipnja osiguranje započinje u 9 sati i traje do 19 sati. Prometnice po kojima će se odvijati utrke zatvarati će se etapno, u trenutku prolaska biciklista, odnosno nekoliko minuta ranije, a po prolasku biciklista će se puštati promet. Molimo sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, da poštuju prometna pravila koja se odnose na prednost prolaska i propuštanje kolone koju osigurava policija. Isto tako na znakove, upute i smjernice koje daju policija i redarska služba, a sve s ciljem sigurnosti svih sudionika – rekao je Kokot.

Istaknimo za kraj da Ludbreg već nekoliko godina ulaže u kreiranje biciklističkih i cikloturističkih proizvoda, manifestacija i sadržaja te polako, ali sigurno izrasta u jednu od najzanimljivijih izletničkih destinacija za ljubitelje aktivnog turizma.

Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Foto: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×