17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
I JA ODVAJAM

FOTO Mali Križevčani povodom Dana planeta Zemlje naučili kako se odvaja otpad
F

U sklopu obilježavanja održane su brojne aktivnosti poput štafetne utrke odvajanja otpada u spremnike i kviza znanja o održivom gospodarenju otpadom u Križevcima.

Ne propustite

Dan planeta Zemlje u sklopu projekta i Ja odvajam čiji je korisnik Grad Križevci obilježen je danas.

Obilježavanje je održano na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u trajanju od 10 do 12 sati, a bilo je namijenjeno djeci predškolske i školske dobi te građanima s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te pravilnog odvajanja otpada na samom mjestu nastanka.

U sklopu obilježavanja održane su brojne aktivnosti poput štafetne utrke odvajanja otpada u spremnike i kviza znanja o održivom gospodarenju otpadom u Križevcima. Sav otpad s kojim se svakodnevno susreću u svojim domovima i školama, djeca su imala priliku pravilno odvojiti te naučiti koji otpad ide u koji spremnik. Djeca su također izradila crteže i eko poruke koje su posađene zajedno s drvom kako bi ono što više izraslo u znak zaštite planete Zemlje.

Djecu, odgojiteljice i nastavnice pozdravio je na početku programa zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, a obilježavanju Dana planeta Zemlje prisustvovali su i direktor Komunalnog poduzeće d.o.o. Križevci Martin Kozjak te voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Dijana Mijač Dretar.

Projekt I ja odvajam! je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište Ivančino brdo u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×