antun nemčić gostovinski

FOTO Mali Nemčići najbolji robotičari koji će predstavljati Koprivnicu u Hannoveru

Izuzetno ponosna na svoje učenike te profesora Borisa Stonca i učiteljicu Željku Hanžek bila je i ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec.

09:43h
0

Jakov Gregurić, Marko Kovač, Filip Petričević, Luka Cuković, Matija Bogomolec i Maksimilijan Perković, iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski, najbolji su mladi robotičari koji će predstavljati Koprivnicu na europskom natjecanju RoboCup u njemačkom Hannoveru.

– Grad Koprivnica ponosan je na svoje male genijalce, mlade robotičare koji su izniknuli iz projekta RoboTech koji je trajao 16 mjeseci u prekograničnoj suradnji sa Mađarskom. No, iako je ovaj projekt završio, on će i dalje biti financiran od strane Grada kao izvan nastavna aktivnost u svim koprivničkim osnovnim školama. Ovom prilikom bih željela čestitati učenicima iza kojih je puno sati vježbanja, odricanja, učenja te njihovim mentorima bez kojih ne bi došlo do ovakvih rezultata. Isto tako čestitam ravnateljici i cijelom kolektivu koji su prepoznali ovu inicijativu, stručni kadar i učenike – izjavila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Izuzetno ponosna na svoje učenike te profesora Borisa Stonca i učiteljicu Željku Hanžek bila je i ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec.

– Robotska radionica ide dalje zahvaljujući Gradu Koprivnici koji nam je osigurao sredstva za razrednu i predmetnu nastavu te rad dva mentora sa učenicima. Zahvaljujem i profesoru Kolariću koji je napravio i poklonio školi poligone i rampe na kojima će učenici vježbati robotiku.  Inače, za put na natjecanje potrebno je osigurati 30 tisuća kuna što ćemo nadam se uz pomoć sponzora, roditelja i Grada i ostvariti – rekla je G. Gazdić Buhanec.

čitam...
Loading...