u zagrebu

FOTO Mali Picoki predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović predstavili Picokijadu

U sklopu posjeta vijećnica Kristina Benko Markovica službeno je uputila predsjednici poziv za ovogodišnju Picokijadu i scenski prikaz Legende o Picokima.

12:04h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

U spontanoj i razigranoj izvedbi 17-tero mališana Dječjeg vrtića Maslačak predstavilo je Legendu o Picokima i Đurđevac predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović u njezinom Uredu na Pantovčaku.

Pjesmom i scenskim pokretom mali su Đurđevčani, sa svojim tetama, ravnateljicom Marijom Čupen Tomicom i vijećnicom Gradskog vijeća Kristinom Benko Markovica pokazali da se u Gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu. Svojom izvedbom minijaturne Legende vrtićanci su oduševili Predsjednicu u njezinom Uredu.

U sklopu posjeta vijećnica Kristina Benko Markovica službeno je uputila predsjednici poziv za ovogodišnju Picokijadu i scenski prikaz Legende o Picokima. Istaknula je kako Picokijada ove godine slavi svoju 50. obljetnicu, te 10. obljetnicu dobivanja titule Europske destinacije turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine, čija najvažnija priredba Legenda o Picokima ima status nematerijalnog kulturnog dobra Hrvatske, a čitava Picokijada ima dugogodišnju tradiciju.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...