15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Olimpijski festival dječjih vrtića

FOTO Mališani su igrali mali nogomet, trčali na 50 metara, natjecali se u štafeti te stjecali samopouzdanje i duh ‘fair playa’
F

Na festivalu je sudjelovalo oko 240-ero djece i voditelja, a natjecala su se djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Maslačak iz Đurđevca, Fijolica iz Novigrada Podravskog, Bregunica iz Novog Virja, Mesevár iz Csurgó (Mađarska), te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Ne propustite

Olimpijski festival dječjih vrtića ove je godine doživio svoje 16. izdanje. Kao i prethodnih godina, cijeli svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi.

U Đurđevcu se Olimpijski festival održao jučer u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Željko Lacković koji je svima poželio dobru zabavu i sreću u natjecanju. Na festivalu je sudjelovalo oko 240-ero djece i voditelja, a natjecala su se djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Maslačak iz Đurđevca, Fijolica iz Novigrada Podravskog, Bregunica iz Novog Virja, Mesevár iz Csurgó (Mađarska), te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Djeca su igrala mali nogomet, trčala na 50 metara, natjecala se u štafeti 4×25 metara, bacala lopticu u dalj i skakala u dalj, a najvatrenija publika koja ih je bodrila bili su roditelji, te bake i djedovi.

Gosti iz Mađarske po završetku festivala posjetili su utvrdu Stari grad, Interpretacijski centar, hranili su deve i kozice.

Vrtićarke u štafeti // Foto: djurdjevac.hr

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, te odgajanja djece putem sporta. Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo, najvažniji su elementi natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

Ovaj Olimpijski festival dječjih vrtića realiziran je, kao i svake godine, zahvaljujući županijskim i gradskim sportskim zajednicama koje su organizirale natjecanja u 43 hrvatska grada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Križevačka eparhija

Naša katedrala dobit će relikviju svetog Šarbela, sveca s najviše čudesa u povijesti kršćanstva!

Grkokatolička katedrala Svete Trojice u Križevcima 22. rujna dobit će u trajno vlasništvo relikviju svetog Šarbela, istočnog katoličkog sveca...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×