vrtić

FOTO Mališani iz đurđevačkog Maslačka, Pčelice i Leptirići, kroz zabavne igre pričali o doživljajima s putovanja

Nakon povratka u vrtić, djeca s prijateljima žele podijeliti svoje doživljaje s raznih putovanja.

08:45h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Tijekom ljetnih mjeseci djeca iz odgojnih skupina Pčelice i Leptirići vrijeme u vrtiću provode zajedno u raznim aktivnostima i igri jer je još većina djece na godišnjim odmorima.

Nakon povratka u vrtić, djeca s prijateljima žele podijeliti svoje doživljaje s raznih putovanja. S odgojiteljicama su puno pričali o moru, a kroz igru započeli su razgovor i istraživanje „Gdje još ima vode?’“.

Djeca su nabrajala da vode ima: u bazenu, u Dravi, na Čingi-Lingiju, Šoderici, ribičiji i  Plitvičkim jezerima. Promatrali su i kartu Hrvatske te razne enciklopedije. Karta je privukla interes puno djece, a odgojiteljice su im objasnile koja boja na karti označava planine, livade, ceste, mora i rijeke. Učili su nazive rijeka i gradova u Hrvatskoj.

Nekoliko djece ispričalo je svoje doživljaje s ribolova. U sliko-priči MAČAK U RIBOLOVU djeca su uočila kako je riba nadmudrila mačka. Djeca su od papira započela izradu čamca, a završili su ga uz pomoć odgojitelja. Čamac su bojali drvenim bojicama i koristili ga u igri na rijeci koju sU izradili od alu-folije. Brzo su uočili kako papir upija vodu i raspada se. Papirnate čamce zamijenili su plastičnim i tako je igra dugo trajala.

 

čitam...