Radionica u knjižnici

FOTO Mališani sadili cvijeće, biljke, radili vrećice s lavandom i uživali u novim spoznajama o ljekovitom bilju

Ovakvim akcijama želi se potaknuti lokalno stanovništvo, a krenuvši od najmlađih, na suživot s prirodom te doprinijeti ljepšem i ugodnijem životnom okruženju.

08:51h
0
Foto: Gradska knjižnica Đurđevac

U sklopu 11. Tjedna cjeloživotnog učenja Gradska knjižnica Đurđevac i Udruga Klahypo održala je radionicu Cvijeće za naš grad.


Radionica je održana za grupu Kockice, Dječjeg vrtića Maslačak. Na početku radionice ravnateljica Knjižnice Martina Makar upoznala je djecu s važnošću cvijeća i bilja, pogotovo ljekovitog bilja u našim životima i njihovom upotrebom.

Zatim su krenuli puniti vrećice sa suhim cvijetom lavande, a potom su sadili reznice lavande na ekološki način u toaletne tuljce. Posađene biljke ponijeli su svojim kućama tako da je svako dijete dobilo biljku koju će moći uzgajati u svom dvorištu ili balkonu.

Ovakvim akcijama želi se potaknuti lokalno stanovništvo, a krenuvši od najmlađih, na suživot s prirodom te doprinijeti ljepšem i ugodnijem životnom okruženju. Projekt provodi Udruga Klahypo, a sufinanciran je sredstvima Grada Đurđevca.

čitam...