izlet

FOTO Mališani uživali u posjetu psićima te druženju u prirodi Novigrada Podravskog

Neki od njih nikada nisu dotakli psića, većina ih nikada nije bila u azilu ni u utočištu, te nisu nikada vidjeli toliko pasa na jednom mjestu.

11:48h
0

Grupa Društva Naša djeca iz Koprivnice u pratnji roditelja, baka, u subotu su bili na jednom posebnom druženju u Novigradu Podravskom. Stigli su mini autobusom, a ugostili su ih članovi Udruge za zaštitu životinja i prirode Lajka. Osim ljubavi i znatiželje da vide pse, donijeli su i poslastice, hranu, deke, ručnike…

Neki od njih nikada nisu dotakli psića, većina ih nikada nije bila u azilu ni u utočištu, te nisu nikada vidjeli toliko pasa na jednom mjestu.

Zbog njihove sigurnosti i opreza, pušteni su na kontakt i druženje samo najmanji i najmlađi štićenici koji su svim bićem uživali u dodirima, poslasticama i maženju djece i roditelja.

Ono što psi imaju u utočištu je sigurnost, obroci hrane, društvo čovjeka i odgoj uz socijalizaciju i veliku šansu da pronađu pravi zauvijek dom. Bilo koji od pasa može odmah u dom jer svi vole ljude, socijalizirani su i bit će beskrajno zahvalni za toplinu pravog doma.

Posjetitelji su ukratko čuli priču o Lajci, s kojim ciljem na nastala, o načinu na koji pomažu životinjama, o njihovim potrebama, planovima. I već jučer su stigli prvi tako potrebni madraci, dekice i javila je jedna divna mama sa željom volontiranja.

Nakon druženja s Lajkavcima, izlet se nastavio u vinogradu, gdje se u predivnom goričkom ambijentu nastavilo druženje, pekli kesteni, krumpiri, ručali fini topli obrok i prave podravske domaće kolače.

Kako bi djeca doživjela i nešto novo i drugačije, bili su u posjetu restauriranim novigradskim župnim orguljama, gdje ih je dočekao gosp. Šeničar te na jedan divan i pristupačan način dao puno informacija gostima, upoznao ih s povijesti orgulja u svijetu i Hrvatskoj.

Naravno, djeca su s velikom radošću odsvirala prve tonove, poslušala zvuk i rekla ‘vauuuuu’, jer to je za njih bio pravi doživljaj, a onda su svi zajedno i zapjevali.

Djeca su kući ponijela i malene poklončiće udruge: jeans torbice s poklončićima: domaćim jabukama, čipsom od jabuka, legačima i kojekakvim sitnicama koje su ih oduševile, a roditelji su dobili praktične torbe.

Izlet je financirala Koprivničko-križevačka županija.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW