RENESANSNE IGRE

FOTO Mališani vrtića Smiješak u parku rušili limenke krpenjačama, igrali kriket, utrkivali se starinskim guralicama i nosili jaja u kuhačama

Vodimo računa o svim sigurnosnim elementima, djeca su iz vrtićke skupine koja je stalno na okupu, volonteri nose maske iako smo na otvorenom, igračke su dezinficirane. Odgajateljice iz vrtića su oduševljene što smo osmislili ovaku aktivnost za djecu, jer mališani ne mogu odrastati bez igre, kazala je ravnateljica DND-a Koprivnica Jadranka Lakuš.

15:16h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Društvo naša djeca Koprivnica danas je u koprivničkome parku za djecu Dječjeg vrtića Smiješak organiziralo renesansne igre u sklopu aktivnosti Volonteri u parku, što je dio projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Mališani, djevojčice i dječaci, okušali su se u rušenju limenki krpenjačama, kriketu, utrkama sa starinskim guralicama i nošenju drvenih jaja u kuhačama.


– Vodimo računa o svim sigurnosnim elementima, djeca su iz vrtićke skupine koja je stalno na okupu, volonteri nose maske iako smo na otvorenom, igračke su dezinficirane. Odgajateljice iz vrtića su oduševljene što smo osmislili ovakvu aktivnost za djecu, jer mališani ne mogu odrastati bez igre – kazala je ravnateljica DND-a Koprivnica Jadranka Lakuš.

Projekt igre i zabave za djecu na otvorenom nastavlja se sljedeći tjedan lutkarskom igrom Maca papučarica kojom će Lutkarska družina Kopriva pec, pec podučiti mališane zašto je važno stalno prati ruke, održavati higijenu i vježbati, poručuju.

čitam...