7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POZITIVNO

FOTO Martin Mahović s kolekcijom predstavljen na HRT-u: Đurđevac je grad Picoka, ponosimo se našim pijetlom
F

Pozvao je zainteresirane da dođu u Muzej grada Đurđevca i sami pogledaju predivnu izložbu.

Ne propustite

Priča o Martinu Mahoviću i njegovoj kolekciji pijetlova, povezana s Legendom o Picokima, tijekom vikenda bila je u emisiji HTV-a imena Pozitivno.

– Đurđevac je grad Picoka, ponosimo se našim pijetlom koji nas je stavio na listu nematerijalnog dobra Hrvatske. Naša Picokijada ušla je u Top manifestacije upravo zbog Legende o Picokima. Putujući svijetom promičemo priču o pijetlu i našoj legendi. Zanimljivo je kako i drugi narodi imaju svoje legende o pijetlovima. Činilo mi se zanimljivim dovesti sve te priče u Đurđevac i na neki način približiti svjetske pijetlove Đurđevcu – kazao je Mahović, a prenose gradske stranice.

Objasnio je kako je na izložbi u sklopu Noći muzeja u đurđevačkom Muzeju u utvrdi Staroga grada predstavljeno 80-ak eksponata iz 20 zemalja.

– Dugo sam kolekcionar. Posjedujem velike numizmatičke zbirke, velike zbirke stakla, porculana. Zbirka pijetlova relativno je mlada, tek unazad zadnjih nekoliko godina počeo sam je sakupljati. U zbirci ima vrlo rijetkih i krasnih eksponata, pa se tako može pronaći francuski kraljevski porculan, rusko kuhalo u obliku pijetla, a iz Urugvaja su eksponati od žada. Jedan eksponat je i od šungita, iznimno rijetkog materijala za kojeg se smatra da je nastao od meteorita – ispričao je.

U konačnici, pozvao je zainteresirane da dođu u Muzej grada Đurđevca i sami pogledaju predivnu izložbu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Optužnica

Kupio 5,3 kilograma ilegalnog duhana, može i do godinu u zatvor!

Čak i godinu dana zatvora može dobiti jedan 55-godišnjak kojeg je policija "ulovila" u kupnji ilegalnog duhana. Osim što...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×