27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ususret Uskrsu

FOTO Maštovite i šarene pisanice iz pet županija oživjele tradiciju i ispunile Dom kulture
F

U organizaciji udruge Peski-Art Đurđevac održana je treća po redu izložba pisanica Uskrsu ususret 2017. na kojoj su nastupili izlagači iz čak pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

Ne propustite

U prepunom predvorju Doma kulture u Đurđevcu prezentirano je sve blago rada ljudskih ruku u očuvanju kulturne baštine ukrašavanja uskrsnih jaja – pisanica.

U organizaciji udruge Peski-Art Đurđevac održana je treća po redu izložba pisanica Uskrsu ususret 2017. na kojoj su nastupili izlagači iz čak pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

U programu otvorenja sudjelovali su učenici 3. a razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac i Muška vokalna skupina Sveti Juraj, a sve nazočne pozdravili su predsjednik Udruge Peski-Art Franjo Mihočka, župnik Marko Rac i  Iva Petrovčić koja je napisala predgovor za izložbu i koja je govorila o tradiciji ukrašavanja i izlaganja pisanica.

Izložbu je otvorio Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana koji je pohvalio rad Udruge i njihovo nastojanje da očuvaju tradiciju izrade i ukrašavanja pisanica kroz ovu već tradicionalnu manifestaciju.

Udruga čestita svim izlagačima i zahvaljuje na sudjelovanju, a predsjednik Udruge Franjo Mihočka pozvao je sve izlagače da već sad razmišljaju i o sljedećoj godini kada je najavljena četvrta izložba Uskrsu ususret 2018. s još više izlagača i još većem prostoru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×