19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
za dobrobit članova

FOTO Matica umirovljenika Koprivnica u novim prostorima, Koren: Kvalitetnom socijalnom politikom pozornost usmjeravamo prema skrbi o starijima
F

Županija kroz brojne programe i subvencije kontinuirano brine o umirovljenicima, a Županijski Savjet za umirovljenike izuzetno je aktivan čime se doprinosi u stvaranju još boljih uvjeta za osobe u trećoj životnoj dobi.

Ne propustite

U Koprivnici su jučer otvorene nove prostorije Udruge Matice umirovljenika. Otvorenju su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Prigodnim riječima, prisutnim uzvanicima te članovima Udruge, uvodno se obratio predsjednik Udruge Slavko Dedi koji je zahvalio županu i suradnicima na pomoći kojom su omogućili funkcioniranje Udruge.

– Umirovljenici su zaslužili ovakav prostor i topli dom. Na sreću sve probleme smo riješili uz svesrdnu pomoć Županije i župana Korena koji su dali izniman doprinos da Udruga stane na noge i nastavi s radom na dobrobit umirovljenika i naših članova. Hvala još jednom na pomoći, bez toga uistinu ne bi mogli djelovati – kazao je predsjednik Dedi.

Župan je vodstvu Udruge i članovima čestitao na novim prostorima podsjetivši kako Županija kroz kontinuiranu kvalitetnu socijalnu politiku i brojne programe veliku pozornost usmjerava prema skrbi o starijim osobama.

Foto: Kckzz.hr

– Drago nam je da danas možemo prisustvovati otvorenju ovog prostora do kojeg se došlo nakon velikog truda koji ste uložili svi vi članovi te novo i bivše vodstvo Udruge. Ovo je važan dan za vas i treba gledati svijetlu stranu priče te kako stvoriti uvjete koji će pomoći da se prepreke na koje nailazite riješe.

Županija kroz brojne programe i subvencije kontinuirano brine o umirovljenicima na našem području, a i naš je Županijski Savjet za umirovljenike izuzetno aktivan čime se doprinosi u stvaranju još boljih uvjeta za osobe u trećoj životnoj dobi. Pomoći ćemo vam da i dalje nastavite sa svojim radom te da vam ovaj prostor bude mjesto pozitivnih misli i sadržaja te drugi dom. Želim vam svako dobro, puno zdravlja i sretnih trenutaka u novim prostorima – kazao je župan na otvorenju.

Županija je, provodeći odgovornu socijalnu politiku kroz 15 godina sufinanciranja programa Pomoć u kući, do sad izdvojila 12 milijuna kuna izvornih sredstava te je među prvima u Hrvatskoj krenula sa sufinanciranjem smještaja u privatnim domovima za što je na godišnjoj razini osigurano milijun kuna izvornih sredstava. Uz to, Županija kao osnivač s 6,3 milijuna kuna godišnje financira Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici te je u prošloj 2020. godini sufinancirala smještaj za 214 korisnika u domovima na području županije, što je čak trećina ukupnih smještajnih kapaciteta.

Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×