32.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u uredu predsjednika

FOTO Milanović odlikovao pet križevačkih branitelja Domovinskog rata, ujedno pripadnika 15. MPOAD-a
F

Svečanost je održana u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, a nazočili su joj i gradonačelnik Mario Rajn te ratni zapovjednik 15. MPOAD Križevci brigadir Željko Topolovec

Ne propustite

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je branitelje Domovinskog rata među kojima su redom hrvatskog trolista odlikovani pripadnici 15. MPOAD-a Križevci Stevo Mladenović, Stjepan Belušić, Milan Čorak, Željko Knapić i Zrinko Grganić.

Svečanost je održana u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, a nazočili su joj i gradonačelnik Mario Rajn te ratni zapovjednik 15. MPOAD Križevci brigadir Željko Topolovec.

– S dva kraja Hrvatske ste, s mora i kontinenta, ali ono što i vas i nas objedinjuje je sjećanje na slavne dane kada je prije više od trideset godina mali broj ljudi obranio Hrvatsku – poručio je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

Rekao je kako, usprkos tome što je prošlo trideset godina od Domovinskog rata, neke stvari postaju jasnije nego što su bile tada.

– Naš zadatak je da se sjećanje na istinu, a istina je uglavnom bila čista i dobra za nas, ne izgubi, da se istina njeguje, ne kao agitacija i ne kao propaganda, nego kao dug časti prema onom što ste vi, kao i oni kojih danas nema ovdje, dali da se Hrvatska obrani – rekao je predsjednik Milanović.

Odlikovanja su uručena i dubrovačkim braniteljima, dragovoljcima i pripadnicima Hrvatske ratne mornarice te pripadnicima 156. brigade iz Makarske. Odlikovani su, također, pripadnik 105. brigade i 52. domobranske pukovnije pukovnik Darko Banjeglav, ratni liječnik pukovnik Tihomil Žiger i pripadnik 204. Brigade Tomislav Štimac.

Izvor: predsjednik.hr
Izvor: predsjednik.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Proslava Svetog Ivana Krstitelja

Ivanje se slavi diljem županije, bogat program u Koprivničkom Ivancu, Torčecu, Kalinovcu, Kozarevcu i Podravskim Sesvetama

Blagdan Svetog Ivana Krstitelja obilježit će se za vikend i danima koji slijede diljem županije. Osim župa posvećenih ovom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×