17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pomoć malim poljoprivrednicima

FOTO Ministarstvo poljoprivrede u Križnici poklonilo mlade kokoši nesilice kako bi nadoknadili štetu zbog ptičje gripe
F

Kokoši su poljoprivrednicima podijeljene kod skele u Križnici, a riječ o ukupno 29 gospodarstava, od koji je svako dobilo po 30 komada.

Ne propustite

Nakon što je krajem prošle godine u prekodravskom naselju Križnica zbog pojave ptičje gripe eutanazirana sva perad, Ministarstvo poljoprivrede je odlučilo na inicijativu ministra Tomislava Tolušića pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima darivanjem mladih kokoši nesilica.

Kokoši su poljoprivrednicima podijeljene kod skele u Križnici, a riječ o ukupno 29 gospodarstava, od koji je svako dobilo po 30 komada. Podsjetimo, virus ptičje gripe utvrđen je na ukupno 65 gospodarstava u Hrvatskoj, među kojima je i Križnica, a domaćinstva koja su zadovoljila uvjete su prethodno i financijski obeštećena.

Pilenke vrijednosti 92.500 kuna nabavljene su od proizvođača Mostina d.o.o. iz Glavica nedaleko Sinja.

Ovu hvalevrijednu inicijativu podržali su i saborski zastupnik Josip Đakić te pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović.

– Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede koje je nakon doznačenih novčanih sredstava domaćinstva obradovalo i darivanjem mladih kokoši nesilica. Riječ je o malim poljoprivrednim gospodarstvima kojima perad u dvorištu mnogo znači i vjerujem da će im ovaj poklon biti od velike pomoći, a ujedno i poticaj da se nastave baviti peradarstvom kao i do sada. – rekao je Igor Andrović.

Zadovoljni su bili i mještani kojima je ovim putem još jednom nadoknađena pretrpljena šteta.

– Eutanazirano nam je 60 komada peradi. Dobili smo i financijsku odštetu tako da smo već kupili nešto peradi, a ovo nam je sada došlo kao izvrstan poklon. Pojava ptičje gripe za naše malo mjesto je bila veliki šok i stvarno smo bili ogorčeni. Zahvaljujemo Ministarstvu poljoprivrede i ministru Tolušiću na ovoj inicijativi. Ovo nam mnogo znači jer ćemo imati svoja domaća, kvalitetna jaja i nećemo biti prisiljeni kupovati uvozna – ističu supružnici Branka i Emil Čor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×