28.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svečana sjednica

FOTO Mišel Jakšić: Koprivnica je postala najbolje mjesto za život u Hrvatskoj, ali i šire
F

Ne propustite

Pokazali smo da u zajedništvu, vjerovanju u ono što radimo možemo pobijediti svaku oluju i svaku krizu, rekao je Mišel Jakšić.

Povodom Dana grada Koprivnice i njegovog 660. rođendana održana je svečana sjednica u dvorani Domoljub na kojoj su se mnogobrojni gosti prisjetili što se sve radilo, gradilo, unaprijeđivalo i uređivalo u prošlih godinu dana, ali i kakvi su planovi za budućnost.

Sve pozitivne strane grada prisutnima je istaknuo zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić u svom svečanom govoru.

– Iako rođendan naše Koprivnice pada u tmurnom studenom, kao i puno puta do sada Koprivnica se probudila vedra. Vedrina tu nije samo zbog rođendana, ona je tu i zato što je Koprivnica jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je kriza napustila. Pokazali smo da u zajedništvu, vjerovanju u ono što radimo možemo pobijediti svaku oluju i svaku krizu – rekao je Jakšić.

Istaknuo je brojne projekte koji su se u posljednjih godinu dana pokrenuli ili završili u Koprivnici, između ostaloga ulaganje u obrazovanje, Smart city aplikacije i certificiranje, turistički potencijal i manifestacije, pozitivne gospodarske rezultate, velike tvrtke kao što su Podravka, Hartmann, Belupo i Carlsberg koje su prepoznale potencijal grada i smjestile se u njemu, a sve to je rezultiralo gradom u kojemu se ugodno živi.

Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

Koprivnica se razvija i razvijat će se i dalje, znanjem i iskustvom brojnih generacija, radinošću i pameću svih naših ljudi. U mnogo toga smo lider u Republici Hrvatskoj i svojim naporima stvorili smo najkvalitetnije mjesto za život u Hrvatskoj, ali i šire – naglasio je Jakšić.

U sličnom tonu bio je i kratki film u kojemu je voditelj Bojan Horvat šećući gradom predstavio inovacije kao što su pametne kante Komunalca, obnovu ulica u gradu, nadolazeću obnovu Gradskog parka i centra grada, Ljeto na Zrinskom, Eco-sandwich kuću, novu opremu za škole, pomoćnike u nastavi, Renesansni festival, spomenik braniteljima i druge.

Vrhunac svečane sjednice bila je dodjela plaketa i medalja grada Koprivnice, proglašenje počasnog građanina i nagrade za životno djelo. Plakete su primile mažoretkinje i Turistička zajednica grada Koprivnice, medalje grada Koprivnice dodijeljene su Josipu Gregurcu, Martinu Strmeckom i Ranku Šegercu za darivanje krvi, Ivanu Golubiću kao predsjedniku Vatrogasne zajednice Koprivnice, zapovjedniku 117. brigade Dragutinu Kralju, ravnatelju Pučkog otvorenog učilišta Josipu Nakiću Alfireviću, Mariji Posavec za doprinos u obrtništvu te Zvonimiru Šašeku za volonterski i humanitarni rad.

Počasnim građaninom Koprivnice proglašen je dr. Krešimir Švarc za svoj doprinos unaprjeđenju zdravstvene djelatnosti u Hrvatskoj. Njegovu je zahvalu pročitala kći Sanja jer je dr. Švarc bio preplavljen emocijama i vidno dirnut dobivenim priznanjem.

Dobitnik nagrade za životno djelo msgr. Leonard Markač // Foto: Matija Gudlin
Dobitnik nagrade za životno djelo msgr. Leonard Markač // Foto: Matija Gudlin

– Ovo priznanje je kruna desetljeća mog rada. Hvala kolegama iz liječničkog zbora, a ponajviše hvala i ženama koje su položile zdravlje u moje ruke. U dubokoj sam starosti, no ne doživljavam ju kao poraz, a tome svjedoči i ovaj dan – zahvalio se dr. Švarc.

Nagradu za životno djelo primio je msgr. Leonard Markač, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama i dekan Koprivničkog dekanata Varaždinske biskupije, za svoj karitativni rad, promicanje vjerskog života i uzdizanje župe u Močilama. Župnik se i odrekao novčane nagrade od 30 tisuća kuna u korist djece s teškoćama u razvoju u Podravskom suncu te Karitasa kojima će ići po 15 tisuća kuna.

– Deset puta sam mlađi od grada koji sam zavolio ne znajući da ću tu biti 38 godina. Zahvaljujem u ime svih današnjih dobitnika na nagradama, potpisujem sve lijepe želje i planove koje smo danas čuli u vezi grada. Koprivnica je slobodan kraljevski grad, no najvažnije je zapamtiti da je slobodan. Sloboda ga čini ga ponosnim i velikim, ona je najveći dar koji je čovjek dobio od Boga. Bog je zaljubljen u slobodu i dao nam ju je da činimo dobro i nadam se da ćemo je koristiti za ovaj grad – rekao je msgr. Markač.

Među uzvanicima, osim gradskih vijećnika i uglednika, bili su i gosti iz Mađarske i Domžala, Ludbrega, Varaždina, Virovitice, brojnih općina i drugih mjesta, poduzetnici, obrtnici, predstavnici pravosuđa, policije i svećenstva, ali i Mirando Mrsić, Milorad Batinić i Orsat Miljenić. Svi su oni napunili dvoranu Domoljuba i uveličali proslavu rođendana grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Javno nadmetanje

Treba vam bicikl ili neka druga zanimljiva stvar? Dođite u Policijsku upravu, cijene će biti sitnica!

Ako sate raspoloženi za nadmetanje i mogući dobar ulov za još bolju cijenu, Policijska uprava koprivničko-križevačka je mjesto gdje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×