20.7 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Donacija grada i Komunalca

FOTO Mještani Žlebica pomoću novih kanti učit će razvrstavati otpad
F

Ne propustite

Uložili smo u kante za razvrstavanje biorazgradivog i komunalnog otpada i uvjeren sam da ćemo tako sačuvati Žlebice od divljih deponija koje, nažalost, koriste i brojni Koprivničanci na koje ovom prilikom apeliram da to ne čine, rekao je Mišel Jakšić.

Stanovnici romskog naselja Žlebice u blizini Reke pokraj Koprivnice danas su od Komunalca dobili donaciju kanti za razvrstavanje otpada.

Tom su prilikom naselje posjetili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, predsjednica uprave Komunalca Maja Hleb, predstavnik romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Franjo Horvat te njihovi suradnici.

Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

– S romskom nacionalnom manjinom imamo vrlo korektan odnos i suradnju u Koprivnici. Naravno, potrebno je razvijati sve vidove suradnje, pogotovo sa socijalno ugroženom skupinom Roma kojoj, nažalost, većina Roma u Koprivnici pripada. Imamo i dobru suradnju s njihovim predstavnicima i uspjeli smo odraditi neke stvari koje su prije pet do deset godina izgledale nemoguće. Primjerice, uspjeli smo legalizirati većinu njihovih objekata u partnerskom odnosu s njihovim predstavničkim tijelima iz Zagreba, što je vrlo dobro za podizanje nivoa infrastrukture u Koprivnici, ali i socijalizacije Roma. Sada već postoji mnogo romske djece koja postižu odlične rezultate u školi, a i velik broj Roma radi u gradskim tvrtkama. Na ovom mjestu imali smo situaciju stvaranja divljeg odlagališta koje će ovom relativno malom investicijom od 7 tisuća kuna biti poboljšano. Uložili smo u kante za razvrstavanje biorazgradivog i komunalnog otpada i uvjeren sam da ćemo tako sačuvati Žlebice od divljih deponija koje, nažalost, koriste i brojni Koprivničanci na koje ovom prilikom apeliram da to ne čine. Razvijanjem svijesti o sortiranju otpada u budućnosti ćemo i smanjiti njegovu količinu, a i dodati vrijednost kroz gospodarske sirovine – rekao je Jakšić.

Predstavnik romske nacionalne manjine Franjo Horvat objasnio je kakva je situacija u Žlebicama i što ova investicija znači mještanima.

Franjo Horvat // Foto: Matija Gudlin
Franjo Horvat // Foto: Matija Gudlin

– Divlje odlagalište problem je već 10-15 godina. U suradnji s gradom Koprivnicom i Komunalcem uspjeli smo to sanirati, a sada ćemo i podijeliti kante koje će puno značiti ovim ljudima. U tom smeću bilo je svega, ne samo da je smrdjelo nego je bilo i zmija i štakora. Sada će konačno svako od 26 kućanstava imati svoju kantu i plaćat će svoje smeće. To je sada novi trošak za njih, ali mi smo održali sastanak s mještanima i na to su pristali.

Cilj ove donacije bio je i sprječavanje nastanka novih gomila smeća, ali i omogućavanje obiteljima u ovom naselju da ga na propisani način mogu sortirati.

– Podijelit ćemo kante za miješani komunalni otpad i biorazgradivi otpad svakoj obitelji u ovom naselju, a prošli tjedan smo očistili divlje odlagalište. Želimo omogućiti našim sugrađanima u ovom naselju da imaju isti tretman kao i svi ostali stanovnici grada Koprivnice. Cijena odvoza bit će također ista kao i za sve ostale, 12,68 kuna po članu kućanstva – rekla je Maja Hleb.

Dok su radnici Komunalca istovarivali kante za otpad koje će biti podijeljene mještanima, prisutni su iskoristili vrijeme kako bi najmlađima podijelili poslastice, prošetali naseljem i iz prve ruke vidjeli i čuli s kakvim se sve problemima mještani suočavaju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prva ŽNL

FOTO I VIDEO Močile pobjedom “bacile rukavicu” protivnicima, dva kola prije kraja totalni “gužvanac”

S jedne strane Miklinovec, s druge gostujuće Močile. Devetoplasirana Žuta Podmornica dočekala je Močilane koji teoretski, tri kola prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×