11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
UDRUGA P.O.I.N.T.

FOTO Mladi Križevčani učili kako napraviti računalnu igru, završio je hvalevrijedan projekt “Sandbox Game Dev Workshops”
F

Kroz 30 radionica u 15 termina, ukupno 60 radnih sati, polaznici su učili kako se crta, animira, 3D modelira i programira jedna igra, a kroz predavanja su se upoznali i s teorijom i dizajnom računalnih igara

Ne propustite

Križevačka Udruga P.O.I.N.T. iza sebe ima još jedan proveden projekt, a proteklog vikenda je održana završna konferencija projekta “Sandbox Game Dev Workshops”.

Radi se o edukacijama iz domene razvoja računalnih igara za srednjoškolce.

Voditelj projekta Ivan Ivanović predstavio je aktivnosti projekta u kojem su mladi Križevčani kroz posljednjih nekoliko mjeseci vrijedno radili i učili kako napraviti računalnu igru.

– Kroz 30 radionica u 15 termina, ukupno 60 radnih sati, polaznici su učili kako se crta, animira, 3D modelira i programira jedna igra, a kroz predavanja su se upoznali i s teorijom i dizajnom računalnih igara – rekao je Ivanović.

Foto: Grad Križevci

Uz radionice, polaznici su posjetili Novsku i Zagreb, gdje su imali priliku vidjeti vrhunsku opremu i tehnologiju koja se koristi u izradi računalnih igara. Razgovarali su s mladim poduzetnicima iz inkubatora “PISMO” i zagrebačkih game dev studija “Nanobit”, “Under the Stairs” i “Gamechuck” te su posjetili brojne druge lokacije.

Voditelj projekta zahvalio je svim predavačima te Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj na financijskoj podršci za nabavu opreme i softvera za provođenje radionica, financiranje putovanja i honorare predavača.

U ime Udruge P.O.I.N.T., organizatora projekta, okupljenima se obratio i Hrvoje Belani.

– Kao udruga koja od daleke 2004. godine kontinuirano radi na promicanju obrazovanja i novih tehnologija, projekt Sandbox smatramo jednim od naših najboljih obrazovnih programa s jakom motivacijom, jasnom strukturom i jasnim ciljem, a to je obrazovanje 20 mladih u području računalnih igara i programiranja – rekao je.

Foto: Grad Križevci

Čestitke polaznicima i Udruzi P.O.I.N.T. na uspješno provedenom projektu uputio je i gradonačelnik Mario Rajn.

– Ovo je zaista projekt koji može imati transformativne akcije u lokalnoj zajednici. Vjerujem da je projekt Sandbox samo prva faza i mi ćemo pratiti razvoj ovakvih projekata i pružati podršku koliko god je moguće s lokalne zajednice. Još jednom vam od srca čestitam i zahvaljujem vašim mentorima – rekao je gradonačelnik.

Na samom kraju konferencije svim polaznicima su podijeljene diplome i prigodni pokloni, kao i njihovim mentorima.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×