22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRVO MJESTO

FOTO Mladi pjesnik Luka Katančić pobjednik je 11. Dana Ivana Trnskog, na zbirci poezije radio je gotovo cijelo desetljeće
F

Mladić je u pobjedničkom govoru istaknuo kako je beskrajno sretan što će njegove riječi napokon biti ukoričene, a posebno je zahvalio Eneriki Bijač na recenziji knjige i predsjedniku ogranka Darku Pernjaku, ali i svima ostalima koji su ga pratili na njegovom putu.

Ne propustite

U Vatrogasnom domu u Novigradu Podravsku jučer je na 11. po redu Danima Ivana Trnskog objavljeno ime pobjednika književne manifestacije. Luka Katančić došao je do glavne nagrade zahvaljujući svojoj neobjavljenoj zbirci poezije pod nazivom “Kad šutnja progovara“, koja će nakon devet godina rada sada ugledati svjetlo dana.

Katančić je u pobjedničkom govoru istaknuo kako je beskrajno sretan što će njegove riječi napokon biti ukoričene, a posebno je zahvalio Eneriki Bijač na recenziji knjige i predsjedniku ogranka Darku Pernjaku, ali i svima ostalima koji su ga pratili na njegovom putu. Plaketu mu je predao Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Luka Katančić // Foto: DHK

Nagradu Ivan Trnski raspisuje Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika, a Katančićeva prva zbirka poezije bit će objavljena do sljedeće godine, kad će biti i promovirana na 12. Danima Ivana Trnskog.

Luka Katančić rođen je 1996. godine u Zagrebu, a živi na relaciji Koprivnica-Zagreb. Nakon završene osnovne škole i klasične gimnazije u Zagrebu, upisao je Pravni fakultet, također u Zagrebu. Na državnom natjecanju “LiDraNo” sudjelovao je 2009. godine, a godinu poslije na županijskom. Osvojio je nekoliko nagrada za poeziju u Novom Sadu, sudjelujući na Međunarodnom festivalu poezije i kratke priče u kategoriji autora do 30 godina.

Također je sudjelovao na drugom i trećem Gornjogradskom književnom festivalu u Zagrebu. Neke od pjesama objavio je u beogradskom književnom časopisu “Zvezdani kolodvor”, i u petrinjskom zborniku “Petrinjske staze”, a jednu od kratkih priča pod naslovom “Napokon vani” na internetskom portalu književnog časopisa “Kvaka”.

Za kraj, evo jedne od njegovih pjesama.

 

Iza

 

Iza te šutnje čujem riječi

što se gromoglasno muče.

Iz dubokog pogleda

sjaje blještave oči

zasljepljujuće munje.

Iza tvojeg „ništa“

krije se „sve“,

bujice i prolomi,

eklipse i bezdani,

nervni sustav svemira.

Iza tog lelujavog koraka

stabilna kretnja ide

umjereni tempo.

Iza, ispred, nasuprot i pored

tebe sam ja

da te podignem.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Trostruki je imendan danas, uputite im čestitke!

Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Ivan, Toma i Paulin današnji su slavljenici. Toma je osoba od povjerenja, motrenja, motivacije...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×