ugodno s korisnim

FOTO Mnoge naše udruge dobile značajna sredstva za rad iz županijskog proračuna, Koren: Vaša je uloga izuzetno važna

Predsjednica Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije Radmila Funtek kazala je kako su dobili veći iznos nego prošle godine.

12:32h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Potpisivanje ugovora o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu za sufinanciranje programa udruga građana održano je danas u Županijskoj upravi.

Pola sata prije nego što je otkucalo devet stigli su predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, udruge s područja odgoja, obrazovanja i organiziranog provođenja slobodnih aktivnosti. Župan Koren izrazio je zadovoljstvo ovim potpisivanjem, udruga ima puno i jako su aktivne, to unaprjeđuje zajednicu. Pripremljeno je 327 tisuća kuna za navedene udruge.

Za dobivena sredstva u ime udruga zahvalio se Siniša Pavlović, načelnik općine Kloštar Podravski.

– Hvala županiji ispred odbora za branitelje. Zadovoljsto i sinergija između svih udruga u županiji je veliko. Naša županija treba biti primjer svima kako se odnositi prema udrugama – kazao je i zahvalio se. Povećanje iznosi 30 posto.

U 10 sati stigli su predstavnici udruga iz područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom te udruge umirovljenika. Kazao je kako su udruge izuzetno bitan, sastavi dio civilnog društva te obavljaju brojne zadaće zajednice. Potvrdio je kako je za udruge s područja zdravstva i udruge koje vode brigu o osobama s invaliditetom osigurano 150 tisuća kuna, a za udruge umirovljenika 120 tisuća. Odnosi se to na udruge i programe, a najavio je kako će se dio navedenoga provesti tijekom jeseni.

Vaša je uloga izuzetno važna, a mi je nastojimo valorizirati kroz programe i potpore. Procjep između želja i potreba postoji, ali nastojimo uz vašu pomoć postići balans i odgovoriti na potrebe – objasnio je Koren, potvrdivši kako su zadovoljni suradnjom i komunikacijom s udrugama te dodao da će nastojati povećati aktivnosti, kao i sredstva za iste.

Predsjednica Društva multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije Radmila Funtek kazala je kako su dobili veći iznos nego prošle godine.

– Županija nas je već podržala u jednoj aktivnosti, zahvaljujem im na tome. Sredstva ćemo potrošiti na svakodnevne potrebe. Svaka pomoć dobro dođe – rekla je R. Funtek.

Valentina Čadavec ispred Kluba za starije osobe Mariška također je zadovoljna sredstvima kojima će moći organizirati kvalitetne sadržaje te promovirati potrebe umirovljenika i starijih osoba. Dodala je kako je podrška presudna jer bez nje ne bi mogli funkcionirati. Shodno tome, zahvalna je na dobivenim sredstvima.

Potpisivanju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski resorni pročelnici Melita IvančićDarko Masnec, Željka Koluder Vlahinja te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

čitam...
Loading...