28.5 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ERASMUS PROJEKT

FOTO Molvarski učenici posjetili Slovačku, uživali u termalnoj kupelji, špilji, rudniku, razgledali Bratislavu…
F

Posjetili su gradove Banska Bistrica, Banska Štiavnica i glavni grad Bratislavu. Osim toga, obišli su i planetarij u gradu Žiar nad Kronom, spustili su se u špilju Byistrici te u rudnik zlata i srebra, južno od grada Zvolena

Ne propustite

Učenici Osnovne škole Molve sudjelovali su u petoj Erasmus+ mobilnosti u okviru projekta R.I.V.E.R.S.

Mobilnost je održana u Slovačkoj na koju su otputovali učenici osmog razreda Domenika Lončar, Lana Mehkek Dorić i Lovro Preksavec s koordinatoricom projekta učiteljicom Marijom Halaček.

– Domaćin je bila osnovna škola iz mjesta Horna Ždana. Ponudili su vrlo bogat program, prožet projektnim aktivnostima vezanima uz očuvanje okoliša, kulturom i tradicijom mjesta te prirodnim obilježjima. Ovo se mjesto u središnjoj Slovačkoj odlikuje bogatim mineralnim izvorima vode, a u blizini su i termalni izvori. Tako su sudionici imali prilike kušati vodu, ali se i okupati u termalnim kupeljima iz vremena Marije Terezije – ističu iz škole.

Dodaju da su posjetili gradove Banska Bistrica, Banska Štiavnica i glavni grad Bratislavu. Osim toga, obišli su i planetarij u gradu Žiar nad Kronom, spustili su se u špilju Byistrici te u rudnik zlata i srebra, južno od grada Zvolena.

– Radionice su bile povezane uz osnovnu temu projekta koja je ekološka, s naglaskom na rijeke pa su zadnju noć proveli u hotelu na vodi – botelu na Dunavu u centru Bratislave – dodaju.

Učenici su posjetili i načelnika općine Horna Ždana gdje su predali poklone koje je pripremila Općina Molve i Osnovna škola Molve te su se upisali u knjigu dojmova.

Za kraj spomenimo da je iduća mobilnost na rasporedu u lipnju, a domaćin će biti molvarska škola. Ugostit će partnere projekta iz Bugarske, Grčke, Portugala, Slovačke i Litve.

Foto: Osnovna škola Molve
Foto: Osnovna škola Molve
Foto: Osnovna škola Molve
Foto: Osnovna škola Molve
Foto: Osnovna škola Molve
Foto: Osnovna škola Molve
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vesele kolone

FOTO Tako se slavi kraj nastave! Mali Radići dan iskoristili za odlazak u kino, pogledajte to veselje

Učenici diljem Lijepe Naše broje dane do završetka školske godine. Posljednji tjedan učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice iskoristili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×