11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PREMIJERNA IZLOŽBA U KNJIŽNICI

FOTO Motivi iz filmova, videoigara i prirode inspiracija su talentirane Manuele Jakupec: Kad crtam, obleka ima više boje od papira
F

Prvo opipljivo priznanje stiglo je u sedmom razredu kada je na Šimićevim susretima u kategoriji osnovnih škola osvojila prvo mjesto.

Ne propustite

Naivna umjetnost kulturno je bogatstvo koje Hlebine, a time i Koprivnicu, Koprivničko-križevačku županiju i cjelokupnu Podravinu stavlja na cijenjeno mjesto kulturne mape. O njezinu je značaju nepotrebno govoriti, no valja isticati mlade, nove umjetnike drugačijeg pristupa kojih na našem području ne manjka. Jedna od njih svakako je Manuela Jakupec (16). Pomalo samozatajna, dosad je stvarala u kućnom okruženju u Bakovčicama, što ju je dovelo u Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović čiji su je zaposlenici prepoznali, omogućivši joj prostor u kojemu premijerno predstavlja radove stvorene u akvarel tehnici.

– Kad crtam, obleka ima više boje od papira – kaže uz smijeh.

Vrativši se unatrag, kaže kako je olovka odmalena u njezinim rukama, a prvo opipljivo priznanje stiglo je u sedmom razredu kada je na Šimićevim susretima u kategoriji osnovnih škola osvojila prvo mjesto. Obitelj govori kako je umjetničku crtu povukla od djeda koji crta po staklu. Za razliku od njega, Manuela je očarana prizorima, likovima i motivima iz filmova, videoigara, fantazije i prirode.

Foto: Ivan Balija
Za naš je tekst Manuela skicirali par motiva // Foto: Ivan Balija

– Vidjevši akvarel radove na internetu, zaljubila sam se. Prekrasni susmatra samouka Manuela.

O tome kako je Manuela uporna i vrijedna djevojka, govori i odlazak na razmjenu učenika u Sloveniju koji je zaslužila kao jedna od najboljih učenica slastičarskog smjera Obrtničke škole u Koprivnici.

– Posjetili smo Izobraževalni center Piramida Maribor, njihovu škola koja je putem sredstava Europske unije dobila slastičarske praktikume. Učili smo o novim kolačima za koje ovdje nismo niti čuli. Zanimljivo je kako dosta rade s konopljom – prepričava.

Foto: Ivan Balija
Ovo je samo dio radova, ostali su u izlogu knjižnice // Foto: Ivan Balija

U susjednoj je zemlji, govori, posjetila sve art-dućane. Impresivno je kako već sada ima dogovor s jednim varaždinskim koji joj, uz svojevrsnu reklamu na Instagramu, omogućava popust na boje i potrebnu opremu. Koja, uvjerili smo se, nije nimalo jeftina jer želi raditi samo s najkvalitetnijim.

– Nema odustajanja, nastavljam slikati – motivirano je rekla.

Manuelu nismo dugo gnjavili, uzevši u obzir da smo je ulovili par sati prije popodnevnog ispita iz Hrvatskog jezika. Čim prođe školska strka, nastavit će na dnevnoj bazi stvarati nove radove u čiju se izvrsnost možete uvjeriti ovdje, kao i u izlogu koprivničke knjižnice.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×