10.1 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NA ULAZU U LEGRAD

FOTO Na stotinjak metara od Drave gradit će moderan hostel s 27 kreveta, zapošljavat će devet osoba
F

Za biciklističke staze već postoje sve dozvole, no radit ćemo ih paralelno s hostelom. Rok za dovršetak projekta je lipanj 2025. godine, pojasnio je načelnik Sabolić

Ne propustite

Općina Legrad već neko vrijeme fokusirana je na razvoj turističke infrastrukture. Nedavno su tako pokrenuli projekte biciklističkih staza Halaš Čarda i Veliki Pažut, a da bi od njih izvukli maksimalnu korist, predvidjeli su da je bicikliste potrebno i zadržati na svojem terenu, u čarobnom kraju uz rijeku Dravu. S tim ciljem izrađen je i projekt  budućeg hostela kao popratne infrastrukture spomenutim biciklističkim stazama.

Projekt će kroz nekoliko dana biti spreman za prijavu na natječaj NPOO za diversifikaciju turizma, putem kojeg se općinsko vodstvo nada osigurati novčana sredstva. Usprkos najavama o velikoj konkurenciji na natječaju, općinsko vodstvo s načelnikom Ivanom Sabolićem cilja na osvajanje svih 100 bodova. Objekt će se nalaziti na samom ulazu u Legrad, u ulici Petra Zrinskog.

Lokacija budućeg hostela je ulica Petra Zrinskog, na samom ulazu u Legrad
– Vrijednost projekta prema trenutnoj procjeni je oko 20 milijuna kuna, no konačni troškovnici bit će gotovi kroz nekoliko dana. Za biciklističke staze već postoje sve dozvole, no radit ćemo ih paralelno s hostelom. Rok za dovršetak projekta je lipanj 2025. godine – pojasnio je načelnik Sabolić.

Hostel će se prostirati na 600-tinjak prostornih metara, imat će 27 kreveta i ugostiteljski dio s popratnim sadržajem u prizemlju prilagođen osobama sa invaliditetom. Individualne smještajne jedinice prostirat će se na površini 279 kvadrata.

Dodajmo k tome da će jednog dana, kad hostel bude spreman za prihvat prvih gostiju, zapošljavati devet osoba.
Partneri na projektu legrađanima su Općina Kotoriba, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim djelovim prirode KKŽ i Lekom Grad d.o.o.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Projekt

Grad Ludbreg uskoro nastavlja s postavljanjem polupodzemnih kontejnera kod svih stambenih zgrada

Nedavno smo pisali kako se nastavlja postavljanje preostalih polupodzemnih kontejnera u Ludbregu. Prema najnovijim informacijama koje su objavile Ludbreške novine,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×