20.4 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u đurđevcu

FOTO Na završnoj priredbi Podravina nekad i danas mladi pjesnici krasnoslovili svoje pjesme
F

Svi natjecatelji dobili su prigodne poklone, knjige naših pjesnika iz stručnog povjerenstva, poklon pakete i čokolade.

Ne propustite

U Osnovnoj školi Grgura Karalovčana Đurđevac održana je završna svečana priredba Podravina nekad i danas na kojoj su finalisti Natječaja za mlade pjesnike krasnoslovili svoje pjesme.

U finalnom natjecanju sudjelovali su učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac i Osnovne škole Ivana Lackovića Croate Kalinovac. U konkurenciji 27 finalista, stručno je povjerenstvo u sastavu: Božica Jelušić, Zdravko Seleš i Vladimir Miholek, proglasilo najbolje. Prvo mjesto osvojila je Franka Blažok iz 8. d razreda, mentorica Antonela Carek. Drugo mjesto osvojio je Luka Konjarek iz 7. a razreda, a treće mjesto Marta Ređep, učenici 7. a razreda. Njihova mentorica je Ivana Jakopčević. Pohvalu stručnog povjerenstva dobili su učenici: Iris Švaco, 8. d razred, mentorica Antonela Carek; David Benaković i Laura Kovačević, učenici 7. d razreda, a njihova mentorica je Kristina Peršić; Ema Dautanec, učenica 7. razreda Osnovne škole Ivan Lacković Croata. Njena mentorica je Kristina Domović. Nagradu publike uvjerljivo je odnijela Marta Ređep, učenica 7.a razreda, a mentorica je Ivana Jakopčević.

Uz krasnoslov svih finalista publika je mogla uživati u kulturno-umjetničkom programu naših vrijednih učenika. Pjevački zbor škole uz klavirsku pratnju učiteljice Kristine Benko Markovica otpjevao je skladbu Pozvale so dekle dečke. Polaznice Etnoritmike otplesale su koreografiju Naranča, a njihova voditeljica je Kristina Benko Markovica. Tamara Martinčić na flauti je odsvirala skladbu Preludij i ples, skladatelja Reneea L. Caina, uz pratnju profesora klavira Josipa Kapitanića. Učenicu je pripremila njena mentorica, profesorica Andreja Boltek. Skladbu – Etida br. 16 u a-molu, skladatelja Ettore Pozzolija, na klaviru je odsvirala Petra Pintarić. Njen mentor je profesor Josip Kapitanić. Borna Šimunic i Ema Lovrak, članovi su Kulturno-umjetničkog društva Petar Preradović. Oplesali su Đurđevačku polku, nagrađivanu koreografiju s Natjecanja plesnih parova DRMEŠ DA. Autorica koreografije je Kristina Benko Markovica, a plesni par uvježbala je Monika Rupčić.

Voditelji programa bili su učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Antun Marić, 7. a razred i Nika Švaco, 7. b razred.

Svi natjecatelji dobili su prigodne poklone, knjige naših pjesnika iz stručnog povjerenstva, poklon pakete i čokolade.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

staro za novo

Grad se zadužuje za 2,25 milijuna eura kako bi riješili problem koji uvelike opterećuje proračun. Promjene bi se vidjele već do kraja godine, evo...

Nakon poduže stanke, koprivnički vijećnici u ponedjeljak će se naći na tek drugoj sjednici u ovoj godini, a jedna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti