24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OTVORENJE

FOTO Načelnik Švegović udrugama predao ključeve novouređenih prostorija, Gordana Horvat: Nakon 92 godine prvi put imamo svoj prostor
F

Cijeli projekt vrijedan je pola milijuna kuna, istaknuo je Mario Švegović.

Ne propustite

Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec, danas je novouređene prostorije na korištenje dodijelio trima udrugama koje tamo djeluju.

Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec, Klub tehničke kulture Vector te Udruga hrvatski dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Ivanec tako će sada imati još bolje uvjete za sastanke i rad.

– Zahvaljujem predstavnicima udruga koji će danas dobiti potpisani ugovor za korištenje prostora. Ova se zgrada uređivala gotovo godinu dana. Kroz natječaj Ministarstva za regionalni razvoj dodijeljeno je 100 tisuća, a Općina je uložila dodatnih 300 tisuća kuna. Cijeli projekt vrijedan je pola milijuna kuna – priča na početku Švegović.

Dobili su 120 kvadrata korisnog prostora.

– Prostor je novouređen, svaka prostorija ima 40 kvadrata, tako da će ih udruge moći koristiti i za neke veće događaje. Najvažnije je naglasiti da smo u centru sela i da je ta zgrada na asfaltiranom nogometnom igralištu kod Društvenog doma, gdje se obično događaju sve veće manifestacije, uključujući i Dan općine. Najpoznatiji su Ivanečki kresovi, a vidjet ćemo kakve će biti prilike za njihovo održavanje – rekao je načelnik prije samog potpisivanja.

Švegović u novom prostoru // Foto: Dominik Smolak

Gordana Horvat, predsjednica Društva izvornog folklora, istaknula je kako se na prostor čekalo gotovo cijelo stoljeće.

– Moram zahvaliti Općini što podržava kulturnu baštinu. Jako nam je bitno što nakon 92 godine prvi puta imamo svoj prostor na malo dužu upotrebu, jer dosad nismo imali adekvatne prostore za čuvanje naše nošnje, a naravno ni za druženje, susrete, za vezilje i brojne radionice. Surađujemo s Ministarstvom, radimo i europske projekte, a sada ćemo imati priliku ljudima pokazati svoj prostor kada dođu u Koprivnički Ivanec. Bili smo smješteni privremeno u prostorijama Općine, ovaj prostor nam je bio neophodan – rekla je ona.  Udruga broji preko 120 članova.

Foto: Dominik Smolak

Predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rade Prosenjak također je izrazio svoje zadovoljstvo.

– Dosad smo imali jedan prostor koji je bio neadekvatan, nekakvih 12 kvadrata. Zahvaljujući načelniku i vijeću, dobili smo prostor koji je stvarno reprezentativan, za kojeg se nadam da će služiti većem druženju, i branitelja i njihovih obitelji. Planiramo da bi svaki mjesec početkom ili krajem imali obavezno druženje – zaključio je Prosenjak.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

Nova užasna nesreća, djevojčica na quadu vozila dva dječaka – jedan se bori za život?!

Kako doznajemo u policiji, troje tinejdžera ozlijeđeno je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u susjednoj nam županiji. Naime,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×