15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prijam

FOTO Najbolji orači Martinović, Višak i tek srednjoškolac Konjačić u gostima kod župana: Dokazali ste se i na svjetskoj razini
F

Predsjednik udruge Novotni zahvalio je na prijemu te kazao kako je čast biti predsjednik Udruge ovoliko talentiranih orača koji postižu vrhunske rezultate

Ne propustite

Članovi Udruge orača Koprivničko-križevačke županije ostvarili su odlične uspjehe na Svjetskom i Državnom natjecanju orača, a povodom toga ugostio ih je župan Darko Koren.

Podsjetimo, 19. Državno natjecanje u oranju održano u Poreču krajem rujna, a na njemu su iz naše županije sudjelovali Josip Martinović, koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji pluga premetnjaka, te Matija Konjačić, učenik Srednje gospodarske škole Križevci, koji je sudjelovao po prvi put i osvojio 4. mjesto u kategoriji pluga ravnjaka. On je i izrazio svoj entuzijazam za natjecanjima u oranju, kojima se počeo baviti prošle godine, te se time planira baviti i dalje.

Svjetsko natjecanje orača, 68. po redu, održano je u Latviji, a sudjelovali su predstavnici iz 24 zemlje u kategoriji ravnjaka i 22 zemlje u kategoriji premetnjaka. Natjecali su se Saša Višak, koji je osvojio 14. mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, i Josip Martinović koji je osvojio 16. mjesto u premetnjacima.

– Već je postalo tradicionalno da ostvarujete sjajne rezultate po kojima smo vodeći u Hrvatskoj, a dokazali ste se i na svjetskoj razini. Osim natjecanja, ova disciplina ima i ulogu promocije poljoprivrede kao grane gospodarstva te služi kao motivacija za mlade. Kao što vidimo, postoji interes među mladima što je garancija da će se ovakvi uspjesi nastaviti i dalje. Podržavamo vašu Udrugu od samog početka, što ćemo činiti i dalje, te vam želim još mnogo uspješnih natjecanja na kojima ćete pokazati vaše vještine – rekao je župan.

Predsjednik udruge Novotni zahvalio je na prijemu te kazao kako je čast biti predsjednik Udruge ovoliko talentiranih orača koji postižu vrhunske rezultate.

– Naši su uspjesi započeli 2015. godine kada smo počeli osvajati prva mjesta te se nastavilo idućih godina. Imamo najviše županijskih natjecanja u Hrvatskoj i najviše uspjeha na državnim natjecanjima – rekao je.

Saša Višak, Josip Martinović i Matija Konjačić zahvalili su županu i suradnicima na prijemu, kao i Županiji na potpori.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekršaj u cestovnom prometu

Unatoč svim izrečenim zabranama, gospodin (53) ponovno sjeo za volan, plavci ga zaustavili u Križevcima, a sada je u zatvoru

Jedan 53-godišnjak oglušio se na sve zabrane koje su mu izrečene i ponovno je sjeo za volan. Sve mu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×